x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Izabrani finalisti za GPHG 2015. TEMA NEDELJE

Izabrani finalisti za GPHG 2015.

Fondacija Grand Prix d’Horlogerie de Genève (GPHG) objavila je listu finalista za ovogodišnji izbor najboljih satova u 12 kategorija.

OBJAVLJENO: 09.09.2015

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

2_Bulgari_Il_Giardino_Notturno 3_Louis_Vuitton_Escale_Time_Zone 4_Audemars_Piguet_Michael_Schumacher 5_Tudor_North_Flag 6_Seiko_Prospex_Marinemaster 7_Zenith_El_Primero_Sport

Fondacija Grand Prix d’Horlogerie de Genève (GPHG) objavila je listu finalista za ovogodišnji izbor najboljih satova u 12 različitih kategorija. Na njoj su ukupno 72 sata, a možete ih videti na adresi www.gphg.org/watches/en/grand-prix-dhorlogerie-de-geneve/2015/PRE i pri tome i glasati za svoje favorite. Dodela nagrada održaće se 29. oktobra u Ženevi. Mi smo izdvojili neke od najzanimljivijih modela.

U kategoriji ženskih modela dominiraju elegantni satovi ukrašeni dijamantima, a Audemars Piguet Millenary jedan je od važnijih modela. Pokreće ga novi, ručno navijani mehanizam, vidljiv i sa prednje strane sata. Brojčanik i kućište ukrašeni su dijamantima. Podjednako su vredni pomena i drugi modeli, poput Ulysse Nardin Jade ili Hermès Arceau Petite Lune.

Posebna kategorija su ženski satovi sa složenim mehanizmima. U finaliste su, između ostalih, ušli Bulgari Il Giardino Notturno i Piaget Altiplano 1200S. Zanimljiva kategorija su satovi u obliku nakita, kao što su Audemars Piguet Diamond Punk ili Fabergé Summer in Provence Multicoloured Sapphire.

Pored osnovne kategorije muških satova postoji još nekoliko njih, poput: hronografa, turbijona, satova sa kalendarom, satova u cenovnoj kategoriji do 8.000 švajcarskih franaka, sportskih modela, itd. Jedan od finalista u osnovnoj kategoriji jeste Louis Vuitton Escale Time Zone. Radi se o modelu sa atraktivnim i prilično kompleksnim brojčanikom, na kojem se prikazuju 24 vremenske zone.

Audemars Piguet se u hronograf kategoriji takmiči sa svojim Royal Oak Laptimer koncept modelom. Izdvaja se po tome što u okviru jedne hronografske funkcije poseduje dva nezavisna sistema sa memorijom.

U kategoriji satova sa cenom ispod 8.000 švajcarskih franaka nalazi se Tudor North Flag sa novim kućnim mehanizmom, kao i Zenith sa novim Elite 6150 kalibrom.

Posebno je zanimljiva kategorija sportskih satova. Seiko je nominovan sa svojim Prospex Marinemaster satom vodootpornim do 1000 metara, sa mehanizmom koji radi na visokoj frekvenciji od 36.000 vibracija po času. Pored njega takmiče se i Blancpain Fifty Fathoms, plavi Tudor Pelagos, Zenith El Primero Sport i drugi.OSTALE TEME NEDELJE
 • Ženevski dani satova u avgustu 2020! TEMA NEDELJE

  Ženevski dani satova u avgustu 2020!

  Nekoliko luksuznih časovničarskih brendova odlučilo da u avgustu organizuje Ženevske dane satova – jedino predstavljanje satova u 2020. godini!

  OBJAVLJENO: 16.06.2020
 • Zvezde obožavaju satove TEMA NEDELJE

  Zvezde obožavaju satove

  Kluni i Omega, Bekam i Tudor, Seiko i Đoković, Pit i Breitling – samo su neki od savršenih parova zvezda i satova ...

  OBJAVLJENO: 11.05.2020
 • SEIKO Prospex LX SNR033 TEMA NEDELJE

  SEIKO Prospex LX SNR033

  Seiko je svoju popularnu kolekciju Prospex obogatio satovima koje pokreće patentirani automatski kalibar s kvarcnim oscilatorom Spring-Drive. 

  OBJAVLJENO: 03.04.2020
 • U prodaji je novi broj časopisa Satovi i nakit! TEMA NEDELJE

  U prodaji je novi broj časopisa Satovi i nakit!

  U ovom broju pišemo o najvažnijim časovničarskim nagradama, odnosno o satovima godine...

  OBJAVLJENO: 20.12.2019

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.