x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Imperiale Tourbillon Full Set TEMA NEDELJE

Imperiale Tourbillon Full Set

Mehanizam L.U.C 02-14-L u potpunosti je manufakturno dizajniran, razvijen i izrađen, te opremljen tourbillonom

OBJAVLJENO: 30.05.2013

» Podeli na Facebooku


Novi Chopardov model Imperiale Tourbillon Full Set, koji je na ovogodišnjem sajmu u Ženevi nagrađen kao najbolji nakitni i umetnički sat, ima hronometarski sertifikovan tourbillonski kalibar koji nosi i Ženevski pečat kao dodatnu oznaku kvaliteta. Smešten je u kućište napravljeno od 18-karatnog zlata, a kućište i brojčanik u potpunosti su ukrašeni dijamantima. 

Tako je Chopard na najbolji mogući način ovim satom pokazao kako ne želi da bira između toga hoće li praviti nakitni sat ili satnu komplikaciju. Jednostavno se odlučio za oboje. Časovnik je ukrašen tako da ostavlja bez daha sve ljubiteljke nakitnih satova, a uz to je mehanizam L.U.C 02-14-L u potpunosti manufakturno dizajniran, razvijen, izrađen, te opremljen tourbillonom, komplikacijom koja se retko viđa na ženskim modelima. Rezultat ove dve aktivnosti morao je dobiti ovako prestižnu nagradu. Chopard je na najbolji mogući način ovim satom pokazao kako ne želi da bira između toga hoće li praviti nakitni sat ili satnu komplikaciju

Imperiale Tourbillon Full Set odgovara svim standardima potrebnim za dobijanje sertifikata COSC-a. Ima funkcije sati i minuta, a male sekunde su vidljive na jednominutnom tourbillonu, smeštenom na šest časova, dok je indikator rezerve snage na dvanaest sati. 

Brojčanik je napravljen od 18-karatnog belog zlata, a ukrašen je posebnom snežnom tehnikom, koja je dodatno komplikovana jer kombinuje briljante različitih prečnika. Sat je vodootporan do trideset metara i ima prilično veliki prečnik kućišta od 42 mm.


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.