x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

IWC-ov pilotski Timezoner Chronograph TEMA NEDELJE

IWC-ov pilotski Timezoner Chronograph

IWC Schaffhausen je u sklopu velike kolekcije Pilot's Watch na ovogodišnjem SIHH-u predstavio novi pilotski sat Timezoner Chronograph s prikazom druge vremenske zone; ona se jednostavno podešava i očitava pritiskom, rotiranjem i otpuštanjem rama a da se ne remeti kretanje minutne kazaljke, što garantuje izuzetnu preciznost.

OBJAVLJENO: 08.07.2016

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

IWC Pilot's Watch Timezoner Chronograph IWC Pilot's Watch Timezoner Chronograph

Sat ima kućište prečnika 45 mm i visine 16,5 mm, izrađeno od nerđajućeg čelika i vodootporno do 60 metara. Gornju stranu kućišta prekriva safirno staklo, a donju čelični poklopac ukrašen gravurom poznatog transportnog vazduhoplova Junkers Ju 52 iz tridesetih godina prošlog veka, koji se koristio i u civilne svrhe.

Brojčanik je tipične pilotske estetike s uvećanim belim oznakama vremena i kazaljkama koje vizuelno odskaču od tamne podloge. Dva podbrojčanika hronografa postavljena su na 12 i 6 sati, dok je prozorčić za datum smešten na 3 časa. Doba dana/noći prikazuje dodatna crvena kazaljka.

Na crnom rotirajućem ramu belom bojom su upisana imena 24 svetska grada koji predstavljaju različite vremenske zone. Slovom „S“ naznačeni su gradovi, tačnije vremenske zone, kod kojih se može postaviti letnje vreme, a ovu posebnu funkciju je IWC i patentirao. Druga vremenska zona podešava se i čita pritiskom i okretanjem rama koji funkcioniše na principu aktiviranja zupčanika smeštenog u unutrašnjosti sata. Okretanjem rama pomera se bela satna kazaljka koja će prikazati vreme u gradu na koji pokazuje trouglić ucrtan na 12 časova. Datum se sinhronizuje automatski.

Sat pokreće IWC-ov manufakturni automatski kalibar 89760 sa 39 rubina, 68-časovnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta, sekundi, datuma, flyback hronografa i prikaza druge vremenske zone. Kalibar radi na frekvenciji od 28.800 vibracija na čas.

Pilot's Watch Timezoner Chronograph ide uz crni kožni kaiš brenda Santoni.

 


OSTALE TEME NEDELJE
 • Ženevski dani satova u avgustu 2020! TEMA NEDELJE

  Ženevski dani satova u avgustu 2020!

  Nekoliko luksuznih časovničarskih brendova odlučilo da u avgustu organizuje Ženevske dane satova – jedino predstavljanje satova u 2020. godini!

  OBJAVLJENO: 16.06.2020
 • Zvezde obožavaju satove TEMA NEDELJE

  Zvezde obožavaju satove

  Kluni i Omega, Bekam i Tudor, Seiko i Đoković, Pit i Breitling – samo su neki od savršenih parova zvezda i satova ...

  OBJAVLJENO: 11.05.2020
 • SEIKO Prospex LX SNR033 TEMA NEDELJE

  SEIKO Prospex LX SNR033

  Seiko je svoju popularnu kolekciju Prospex obogatio satovima koje pokreće patentirani automatski kalibar s kvarcnim oscilatorom Spring-Drive. 

  OBJAVLJENO: 03.04.2020
 • U prodaji je novi broj časopisa Satovi i nakit! TEMA NEDELJE

  U prodaji je novi broj časopisa Satovi i nakit!

  U ovom broju pišemo o najvažnijim časovničarskim nagradama, odnosno o satovima godine...

  OBJAVLJENO: 20.12.2019

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.