x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Hommage Millésime džepni sat TEMA NEDELJE

Hommage Millésime džepni sat

Kako bi obeležila dvadesetogodišnjicu osnivanja, manufaktura Roger Dubuis je odlučila da proizvede posebnu seriju unikatnih satova temeljenih na nedovršenim antiknim mehanizmima (tzv. ébauche), nazvanu prigodno Hommage Millésime.

OBJAVLJENO: 21.12.2015

» Podeli na Facebooku


Predviđeno je ukupno dvadeset satova, tačnije jedan za svaku godinu postojanja manufakture. Svi satovi obavezno će imati komplikaciju večnog kalendara i niz sofisticiranih detalja, a pojedini modeli imaće i neku od preostalih „velikih“ komplikacija (minute repeater, tourbillon, hronograf). Zanimljivo je da će svi satovi, iako će ih pokretati stari mehanizmi, biti dorađeni i unapređeni kako bi zadovoljili kriterijume potrebne za dobijanje prestižnog Ženevskog pečata.

Unikatni sat iz ove ekskluzivne serije izlaziće jednom godišnje i tako predstavljati vrhunac Dubuisove časovničarske sezone.

U julu je, povodom otvaranja Dubuisovog butika u Ženevi, predstavljen prvi primerak iz serije Hommage Millésime – robustni i masivni džepni sat kompleksnog dizajna i estetike.

Kućište džepnog sata prečnika je 60 mm i debljine 22 mm, a izrađeno je od ružičastog zlata. Obe strane su prekrivene safirnim staklom, a na donjoj se nalazi i zlatni poklopac koji se otvara da bi se mogao osmotriti fascinantni mehanizam. Sat ide uz lanac od ružičastog zlata sa zlatnom šnalom. Poklopac i lanac sata moguće je personalizovati potpisom i porukom vlasnika.

Brojčanik je skeletonizovan, a njegovi elementi postavljeni su na glavnu pločicu od ružičastog zlata. Centralne kazaljke časova i minuta su od zlata, dok su kazaljka sekundi i kazaljke komplikacija obojene u plavo. Na 12 sati je luk retrogradnog datuma, na 3 časa podbrojčanik malih sekundi, u sklopu koga se nalazi i indikator Mesečevih mena, na 6 sati luk retrogradnih dana u nedelji, a na 9 časova podbrojčanik meseci i godina.

Džepni sat pokreće modifikovani i modernizovani kalibar RD181 na ručno navijanje, skraja 19. i početka 20. veka, koga je sam Roger Dubuis pronašao i nabavio. RD181 je sastavljen od 558 delova, ima 28 rubina i funkcije časova, minuta, sekundi, večnog kalendara, hronografa, indikatora Mesečevih mena i minute repeatera, koji se aktivira dugmićem na 3 sata. Kalibar je ukrašen ženevskim motivom i radi na frekvenciji od 18.800 vibracija na čas.OSTALE TEME NEDELJE
 • Ženevski dani satova u avgustu 2020! TEMA NEDELJE

  Ženevski dani satova u avgustu 2020!

  Nekoliko luksuznih časovničarskih brendova odlučilo da u avgustu organizuje Ženevske dane satova – jedino predstavljanje satova u 2020. godini!

  OBJAVLJENO: 16.06.2020
 • Zvezde obožavaju satove TEMA NEDELJE

  Zvezde obožavaju satove

  Kluni i Omega, Bekam i Tudor, Seiko i Đoković, Pit i Breitling – samo su neki od savršenih parova zvezda i satova ...

  OBJAVLJENO: 11.05.2020
 • SEIKO Prospex LX SNR033 TEMA NEDELJE

  SEIKO Prospex LX SNR033

  Seiko je svoju popularnu kolekciju Prospex obogatio satovima koje pokreće patentirani automatski kalibar s kvarcnim oscilatorom Spring-Drive. 

  OBJAVLJENO: 03.04.2020
 • U prodaji je novi broj časopisa Satovi i nakit! TEMA NEDELJE

  U prodaji je novi broj časopisa Satovi i nakit!

  U ovom broju pišemo o najvažnijim časovničarskim nagradama, odnosno o satovima godine...

  OBJAVLJENO: 20.12.2019

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.