x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Fossil satovi napravljeni u Švajcarskoj TEMA NEDELJE

Fossil satovi napravljeni u Švajcarskoj

Brend Fossil, velikan hongkonške časovničarske industrije, sve više satova pravi u Švajcarskoj.

OBJAVLJENO: 30.10.2015

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Fossil_Swiss_automatic Zodiac_Diver Burberry_automatic Fossil_mehanizam Fossil_mehanizam_1 Fossil_proizvodnja

Brend Fossil, velikan hongkonške časovničarske industrije, sve više satova pravi u Švajcarskoj. Iako poznat kao proizvođač modnih satova, Fossil u vlasništvu ima i kompaniju STP (Swiss Technology Production), koja se bavi proizvodnjom i sastavljanjem satnih mehanizama. Nalazi se u švajcarskom kantonu Ticino, a godišnje proizvede oko 100.000 mehanizama.

Kupovinom STP-a 2012. godine Fossil je u svom portfelju, koji se do tada sastojao od brendova Burberry i Zodiac, povećao udeo „Swiss made“ proizvoda. Fossil grupacija trenutno u Švajcarskoj proizvodi mehanizme, kućišta, postrojenja za izradu prototipa i dizajn. Pored toga Fossil poseduje i veliku zgradu u Bazelu, koja je sedište za sve operacije u Evropi.

STP trenutno proizvodi jedan automatski mehanizam, a u planu je i razvoj novih. Mehanizam nosi oznaku STP1-11, poseduje rezervu snage od 46 časova i ugrađuje se u sva tri Fossil brenda. Ovaj mehanizam se prodaje i proizvođačima izvan Fossil grupacije. Kvarcni mehanizmi koji se ugrađuju u Fossil „Swiss made“ satove dolaze iz kompanije Ronda.

Prošle godine Fossil je u okviru svog brenda lansirao kolekciju proizvedenu u Švajcarskoj. U planu je da se „Swiss made“ oznaka proširi i na druge podbrendove kompanije. Razlozi ovakve poslovne orijentacije veoma su zanimljivi. Iako potiče iz Azije, Fossil na tom kontinentu ostvaruje lošije prodajne rezultate u odosu na Swatch ili Ritchemont grupaciju. Naime, kada je reč o srednjem i višem cenovnom rangu Azijci se gotovo uvek radije odlučuju za satove proizvedene u Švajcarskoj.

Izvor:  www.watchtime.com
OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.