x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Elegantni i precizni Rolex TEMA NEDELJE

Elegantni i precizni Rolex

Nova verzija slavnog Yacht-Mastera 40 napravljena je od kombinacije čelika i 18-karatnog Everose zlata, koju Rolex naziva Rolesor i koristi je od 1933. godine.

OBJAVLJENO: 27.01.2017

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Rolex Yacht-Master 40 Rolex Yacht-Master 40 Rolex Yacht-Master 40

Rolex je na Baselworldu predstavio novu verziju popularnog sata Yacht-Master, izvorno namenjenog nautičarima, ali elegantno dizajniranog kako bi dobro pristajao i uz klasično odelo.

Čelik i zlato

Novi Yacht-Master 40 napravljen je od kombinacije čelika i 18-karatnog Everose zlata, koju Rolex naziva Rolesor i koristi je od 1933. godine. Čelik 904L korišćen je za izradu 40-milimetarskog kućišta, krunice i spoljnih karika narukvice, dok je od Everose zlata napravljen ram i untrašnje karike narukvice.

Zlatni ram mat završne obrade ima polirane „izdignute“ brojčane oznake i rotira se u oba smera, što omogućava jednostavno izračunavanje vremena tokom jedrenja.

Kućište je s gornje strane prekriveno safirnim staklom otpornim na ogrebotine, a s donje poklopcem na navoj, dok je krunica zaštićena trostrukim vodonepropusnim sistemom Triplock, čime je zagarantovana vodootpornost do dubine od sto metara.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 20, godina IX, zima 2016


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.