x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Elegantni Seikov hronograf TEMA NEDELJE

Elegantni Seikov hronograf

Seiko je 2016. u okviru kolekcije Presage predstavio dva nova elegantna hronografska modela, Seiko Automatic Watch 60th Anniversary Limited Edition ref. SRQ019 i ref. SRQ021.

OBJAVLJENO: 17.02.2017

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Seiko Presage Automatic Watch 60th Anniversary Limited Edition Seiko Presage Automatic Watch 60th Anniversary Limited Edition Seiko Presage Automatic Watch 60th Anniversary Limited Edition Seiko Presage Automatic Watch 60th Anniversary Limited Edition

Presage, Seikova kolekcija mehaničkih satova više klase, koja se već godinama prodaje u Japanu i na odabranim tržištima, odsad je dostupna i u Evropi. Kolekcija ima više od šezdeset različitih modela za svačiji ukus.

Jubilarni modeli

U okviru kolekcije Presage, Seiko je 2016. predstavio dva nova elegantna hronografska modela, Seiko Automatic Watch 60th Anniversary Limited Edition ref. SRQ019 i ref. SRQ021, izrađena u ograničenoj seriji od po hiljadu primeraka. Novim modelima ova kompanija slavi šezdesetogodišnjicu proizvodnje svog prvog automatskog mehaničkog mehanizma.

Dizajn modela SRQ019 i SRQ021 inspirisan je Seikovim prvim ručnim satom Luarel iz 1913, što se ogleda u „čistom“ izgledu brojčanika s velikim arapskim brojkama i elegantnim kazaljkama u obliku listova. Brojčanik belog modela (SRQ019) je emajliran, dok je brojčanik crnog modela (SRQ021) obojen tradicionalnom japanskom tehnikom lakiranja poznatom kao urushi, kojom nastaje intenzivna crna boja.

Providno kućište

Za razliku od sata iz 1913, novi modeli imaju funkcije hronografa i datuma pa na brojčaniku imaju i podbrojčanike na 3, 6 i 9 časova te prozorčić za datum između 4 i 5 sati.

Kućište je prečnika 42 mm i visine 15,2 milimetra, izrađeno je od nerđajućeg čelika i vodootporno je do sto metara.

Safirno staklo na pozadini kućišta pruža pogled na Seikov automatski kalibar 8R48 sa 34 rubina, 45-časovnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta, sekundi, datuma i hronografa. Kalibar radi na frekvenciji od 28.000 vibracija na čas.

Modeli Seiko Automatic Watch 60th Anniversary Limited Edition ref. SRQ019 i ref. SRQ021 idu uz kaiš od krokodilske kože s trostrukom šnalom koja ima posebno dugme za otpuštanje.

Iz časopisa Satovi i nakit broj 20, godina IX, zima 2016


OSTALE TEME NEDELJE
 • Ponešto za svakoga od Tudora TEMA NEDELJE

  Ponešto za svakoga od Tudora

  Nova kolekcija Tudor Royal namenjena i muškarcima i ženama
   
   

  OBJAVLJENO: 04.02.2021
 • Pilotski sat za vojnu elitu TEMA NEDELJE

  Pilotski sat za vojnu elitu

  Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Edition „SFTI“ inspirisan je posebnim časovnikom Strike Fighter Tactics Instructor, koji je bio ...

  OBJAVLJENO: 11.01.2021
 • Piaget - dobitnik ovogodišnje Zlatne kazaljke TEMA NEDELJE

  Piaget - dobitnik ovogodišnje Zlatne kazaljke

  Osvajač Zlatne kazaljke (Aiguille d’Or) za najbolji sat na ovogodišnjem Grand Prix d’Horlogerie de Genève (GPHG) je ...

  OBJAVLJENO: 17.11.2020
 • SATOVI IZA GVOZDENE ZAVESE TEMA NEDELJE

  SATOVI IZA GVOZDENE ZAVESE

  Predstavljamo sve popularnije časovnike iz nekadašnjeg SSSR-a, koji su po pravilu izrađeni od vrlo kvalitetnih materijala, solidni, pouzdani, a često ...

  OBJAVLJENO: 02.11.2020

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 700 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1690 dinara.