x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Ekstremni ronilački satovi TEMA NEDELJE

Ekstremni ronilački satovi

Ronilački satovi imaju određene karakteristike koje ih čine baš takvim: jednosmerne rotirajuće ramove, sigurnosne vijke i otpornost na vodu. S WatchTimea prenosimo tekst o časovničarskim brendovima koji žele da pređu dodatne milje i da se s novim hronografima spuste na neverovatne dubine od 3000 do 4000 metara. 

OBJAVLJENO: 08.08.2014

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Ball-ENGINEER-Hydrocarbon-DeepQuesst BLANCPAIN-X-Fathoms Breitling_Superocean_ChronoM2000 DEEP-BLUE-3000m-DEPTHMASTER Hublot-Oceanographic-4000 The-Rolex-Sea-Dweller-Deepsea UTS-4000M-Professional-Diver

Rolexov Sea-Dweller Deepsea je vodootporan do 3900 metara i tanji je za 10 posto nego obično, zahvaljujući posebnom kućištu koje je Rolex razvio. Sastoji se od tri elementa: 5,5 mm debelog safirnog stakla, 3,28 mm debelog kućišta od titanijuma i unutrašnjeg prstena od čelika.

Superocean Chronograph M2000 je Breitlingov hronograf  vodootporan do ekstremnih 2000 metara, bez rizika da voda, preko krune prekrivene 4 mm debelim safirnim staklom, uđe u sat. Ovo je prvi časovnik s patentiranim magnetnim sistemom na pritisak u kome se hronografom upravlja preko metalnog kućišta.

Blancpainov X Fathoms ima elemente njihovog poznatog modela Fifty Fathoms s dodatkom modernog mehaničkog dubinomera. Kućište prečnika 55,65 mm je napravljeno od brušenog titanijuma i vodootporan je samo do 300 metara, ali sa značajnim mehaničkim dodacima i ventilom za dekompresiju.

Ball Watchov Engineer Hydrocarbon DeepQUEST je vodootporan do 3000 metara, što je postignuto pomoću kućišta napravljenog iz jednog dela i krune koja je direktno uvijena. Sat je prekriven nereflektujućim safirnim staklom debljine 5,3 mm i ima automatski ispusni ventil s helijumom.

The Deep Blue Depthmaster 3000M, kao što mu samo ime kaže, vodootporan je do 3000 metara. Sat pokreće japanski mehanizam Miyota 9015 i ima kućište prečnika 49 mm od nerđajućeg čelika s helijumskim ventilom sa zaštitnom kapom.

Hublotov Oceanographic 4000 je prvi ronilački sat koji je izdržao pritisak na dubini od 4000 metara, što je osiguralo safirno staklo debljine 6,5 mm. Oceanographic ima ventil s helijumom koji omogućava sigurnost sata tokom uspona.

UTS-ov 4000M Professional Diver je isto tako vodootporan do 4000 metara. Kućište od nerđajućeg čelika, prečnika 45 mm, napravljeno je iz jednog dela te je prekriveno safirnim staklom debljine 6 mm. 


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.