x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Dostupni luksuz iz Ženeve TEMA NEDELJE

Dostupni luksuz iz Ženeve

Ovaj porodični brend svojim trudom, kreativnošću, kvalitetom i inovacijama osvaja sve važnije mesto na tržištu satova

OBJAVLJENO: 21.02.2014

» Podeli na Facebooku


Naziv švajcarskog brenda Frédérique Constant izvedeno je iz imena Frederike Šrajner i Konstana Stasa, čukunbabe i čukundede današnjih vlasnika firme. Sadašnji direktor, Peter Stas, potomak je u četvrtom kolenu Konstana Stasa koji je 1904. osnovao firmu koja je izrađivala oslikane brojčanike.

U svom sadašnjem obliku, brend Frédérique Constant je osnovan 1988. godine, a prava avantura je počela 1991, kad su dobili prvu porudžbinu za 350 satova. Aleta Baks i Peter Stas su svoju prvu kolekciju predstavili naredne godine; od tada svu svoju energiju i strast ulažu u razvoj firme. Svoje satove predstavljaju na bazelskom sajmu od 1995. godine. Pošto se posao razvijao, odlučili su da se presele u Ženevu, gde su 2000. otvorili radionicu u Šen-Buru.

Nova manufakturna zgrada otvorena je u Plan-lez-Uatu 2006. godine. Od tada je brend Frédérique Constant sazreo u jednu od značajnijih švajcarskih časovničarskih manufaktura. Proizvodnja je 2011. premašila 120.000 satova, koji se prodaju na 2700 prodajnih mesta, u više od sto zemalja širom sveta. Frédérique Constant je ojačao poziciju u luksuznom segmentu, prodajući svoje satove po ceni od 1000 do 5000 švajcarskih franaka.

Više u časopisu Satovi i nakit br. 14

 


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.