x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Čiste i stroge linije novog Royal Oaka TEMA NEDELJE

Čiste i stroge linije novog Royal Oaka

Novi Royal Oak Offshore se ističe formalnijom estetikom čistih i strogih linija, koja se ogleda u dizajnu dugmića, krunice i „zaštitnika“ dugmića. 

OBJAVLJENO: 10.07.2015

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Audemars Piguet Royal Oak Offshore

Audemars Piguet je majstor izrade hronografa, što govori i činjenica da je najstariji primerak u istorijskoj kolekciji brenda sat s „foudroyanteom“, brojačem malih sekundi, kojim se vreme meri u sekundu, iz 1881. godine. Iz veka u vek je Audemars Piguet nizao rešenja za probleme u dizajnu hronografa pa su tako nastali, na primer, jedan od najmanjih kalibara hronografa prečnika 22,5 mm iz 1886. i brendov prvi ručni hronograf iz dvadesetih godina prošlog veka.

Velike dimenzije

Dugogodišnja tradicija proizvodnje hronografa kulminirala je najnovijom kolekcijom Royal Oak Offshore 26470, predstavljenom 2014. godine. Mehanizam sata je Audemars Piguetov kućni automatski kalibar 3126/3840, sastavljen od 365 delova i 59 rubina. Oscilirajući teg izrađen od 22-karatnog zlata vidljiv je kroz safirno staklo na pozadini kućišta. Kalibar ima 50-časovnu rezervu snage. Funkcije sata su hronograf, časovi, minuti, male sekunde i datum. Novi Royal Oak Offshore je zadržao velike dimenzije originala iz 1993, koji je imao kućište prečnika 42 mm, ali je prvi put izmenjen u odnosu na svoje prethodnike iz serije 26170. Novi Royal Oak Offshore tako ima verzije od nerđajućeg čelika ili 18-karatnog ružičastog zlata i ističe se formalnijom estetikom čistih i strogih linija, koja se ogleda u dizajnu dugmića, krunice i „zaštitnika“ dugmića. Crna keramika zamenila je gumu na krunici i dugmićima čija je veličina promenjena da bi se postigao moderniji izgled.

Pregledan brojčanik

Ram sata je izrađen od brušenog i poliranog nerđajućeg čelika ili 18-karatnog ružičastog zlata i pričvršćen sa osam šestougaonih vijaka od poliranog čelika, koji su hrabri i nepromenljivi zaštitni znak kolekcije Royal Oak Offshore. Izuzetno čitljiv i pregledan brojčanik ukrašen je prepoznatljivim „Méga Tapisserie“ motivom, karakterističnim za satove Royal Oak Offshore. Definisane i uglađene oznake časova doprinose „tehničkom“ izgledu novog modela. Na brojčanik su postavljeni i inicijali brenda izrađeni od belog ili ružičastog zlata, tri podbrojčanika i prozor za datum. Royal Oak Offshore ide uz udoban kožni kaiš ili narukvicu od  18-karatnog ružičastog zlata, a u slučaju čelične verzije i gumeni kaiš sa šnalom na ubod.

Sat s naslovne strane časopisa Satovi i nakit broj 17, leto 2015.


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.