x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Chopardov Time Traveler za svetske putnike TEMA NEDELJE

Chopardov Time Traveler za svetske putnike

Chopard je u sklopu obeležavanja dvadesetogodišnjice Chopard Manufacture, predstavio L.U.C Time Traveler One, sat napravljen u tri elegantne varijante.

OBJAVLJENO: 07.11.2016

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

L.U.C. Time Traveler  One L.U.C. Time Traveler  One L.U.C. Time Traveler  One L.U.C. Time Traveler  One L.U.C. Time Traveler  One

Diskretna centralna kazaljka prikazuje datum, dok veći krug, preko koga prelazi kazaljka u stilu Dauphine, prikazuje časove i minute lokalne vremenske zone, a namešta se pomoću krunice pozicionirane na dva sata. Naredni, širi, krug je 24-časovni, koji radi u kordinaciji s diskom, a prikazani su i referentni gradovi koji simbolišu dvadeset četiri vremenske zone. Kada se sinhronizuje s lokalnom vremenskom zonom, pomoću krunice na četiri sata, više ga ne treba nameštati.

Jedna od tri varijante je sat od nerđajućeg čelika s crnim brojčanikom i kontrastnim, narandžastim kazaljkama. U ovoj verziji prsten sa svetskom zonom se jasno ističe u beloj i delimičnoj sivoj zoni – beo deo prikazuje vreme tokom dana, a sivi tokom noći. Postoji i verzija od 18-karatnog ružičastog zlata s brojčanikom u srebrnim tonovima. Na brojčaniku su samo noćni sati prikazani tamnoplavom bojom. Najskuplja varijanta ovog sata ima platinasto kućište i suptilno plavo-sivi brojčanik, a deo sa 24 sata delimično obojen srebrno da bi označio dan.

U sve tri verzije, sat ima kućište prečnika 42 mm, koje je idealno za svaku ruku i omogućava lako čitanje. Kalibar 01.05-L u potpunosti je razvijen, proizveden i dorađen u radionicama Chopard Manufacture u Fleurieru. Sat ima i samonavijajući mehanizam sa 60-časovnom rezervom snage, a pedantni završni radovi mogu se videti kroz providnu donju stranu kućišta. 
 


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.