x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Chopard osvojio ženevski Grand Prix 2017. TEMA NEDELJE

Chopard osvojio ženevski Grand Prix 2017.

Sedamnaesta dodela prestižnih nagrada za postignuća u časovničarstvu, Grand Prix d'Horlogerie de Geneve, održana je 8. novembra 2017. u teatru Du Léman u Ženevi. 

OBJAVLJENO: 09.11.2017

» Podeli na Facebooku


Sedamnaesta dodela prestižnih nagrada za postignuća u časovničarstvu, Grand Prix d'Horlogerie de Geneve, održana je 8. novembra 2017. u teatru Du Léman u Ženevi.
 
Glavnu nagradu, Aiguille d'or (Zlatna kazaljka), ove godine osvojio je luksuzni švajcarski brend Chopard za zlatni minute repeater L.U.C Full Strike. Osim u glavnoj kategoriji, Chopard je pobedio i u kategoriji najboljeg nakitnog sata i to sa ženskim modelom Lotus Blanc Watch, optočenim belim dijamantima.
 
Po dve nagrade osvojili su i švajcarski brendovi Bvlgari i Parmigiani Fleurier. Bvlgari je s modelom Octo Finissimo Automatic osvojio nagradu za najbolji muški sat, a s modelom Octo Finissimo Tourbillon Skeletoni za najbolji turbijon i zaporni sistem. Sat Tonda Chronor Anniversaire brenda Parmigiani Fleurier izabran je za najbolji hronograf, a model Toric Hemispheres Rétrograde za najbolji sat za putovanja.
 
U kategoriji najboljeg ženskog sata nagradu je  uzeo Chanel s prefinjenim skeletonizovanim modelom Premiere Camélia Skeleton, dok je nagradu za najbolju žensku komplikaciju osvojio Van Cleef and Arples za model Lady Arpels Papillon Automate s leptirom koji veselo maše krilima.
 
Greubel Forsey je za svoj luksuzni model QP A Équation nagrađen u kategoriji najboljeg kalendarskog sata, a Vacheron Constantin u kategoriji mehaničkog dostignuća s tehnički naprednim modelom Les Cabinotiers Celestia Astronomical Grand Complication 3600. Zenith je pobedio u kategoriji najbolje inovacije sa haj-tek satom Defy Lab.
 
Petite Aiguille (Mala kazaljka) za najpristupačniju cenu sata drugi put zaredom osvojio je Tudor za model Black Bay Chrono. Najboljim sportskim satom proglašen je Marine Regatta švajcarskog brenda Ulysse Nardin, najboljim umetničkim modelom Aki-No-Kure nezavisnog brenda Voutilainen, a najboljim obnovljenim satom hronograf The Longines Avigation BigEye švajcarskog brenda Longines.
 
Posebnom nagradom za izuzetan doprinos razvoju časovničarstva nagrađeni su majstori emajliranja Suzan Ror i njena učenica Anita Porše.
 
 
 
 
 


OSTALE TEME NEDELJE
 • Legendarni hronografski kalibri TEMA NEDELJE

  Legendarni hronografski kalibri

  Predstavljamo neke od sjajnih kalibara koji su obeležili noviju istoriju časovničarstva, često skriveni iza slavnih modela još slavnijih ...

  OBJAVLJENO: 17.02.2018
 • Primena robota u industriji satova TEMA NEDELJE

  Primena robota u industriji satova

  Uprkos primeni novih tehnologija i alata, robotizacija nije zabeležena u montaži i proizvodnji mehanizama

  OBJAVLJENO: 09.02.2018
 • Defy Lab TEMA NEDELJE

  Defy Lab

  Sat Defy Lab pokreće automatski kalibar ZO 342, koji je Zenith proglasio najpreciznijim ikad sastavljenim mehaničkim kalibrom  

  OBJAVLJENO: 02.02.2018
 • Samsung osvaja svet časovničarstva TEMA NEDELJE

  Samsung osvaja svet časovničarstva

  Samsung je na Baselworldu 2017. predstavio Gear S3, novi pametni sat dizajniran s namerom da korisniku pruži utisak klasičnog časovnika, istovremeno nudeći ...

  OBJAVLJENO: 27.01.2018

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Ukupna cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.