x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Chopard osvojio ženevski Grand Prix 2017. TEMA NEDELJE

Chopard osvojio ženevski Grand Prix 2017.

Sedamnaesta dodela prestižnih nagrada za postignuća u časovničarstvu, Grand Prix d'Horlogerie de Geneve, održana je 8. novembra 2017. u teatru Du Léman u Ženevi. 

OBJAVLJENO: 09.11.2017

» Podeli na Facebooku


Sedamnaesta dodela prestižnih nagrada za postignuća u časovničarstvu, Grand Prix d'Horlogerie de Geneve, održana je 8. novembra 2017. u teatru Du Léman u Ženevi.
 
Glavnu nagradu, Aiguille d'or (Zlatna kazaljka), ove godine osvojio je luksuzni švajcarski brend Chopard za zlatni minute repeater L.U.C Full Strike. Osim u glavnoj kategoriji, Chopard je pobedio i u kategoriji najboljeg nakitnog sata i to sa ženskim modelom Lotus Blanc Watch, optočenim belim dijamantima.
 
Po dve nagrade osvojili su i švajcarski brendovi Bvlgari i Parmigiani Fleurier. Bvlgari je s modelom Octo Finissimo Automatic osvojio nagradu za najbolji muški sat, a s modelom Octo Finissimo Tourbillon Skeletoni za najbolji turbijon i zaporni sistem. Sat Tonda Chronor Anniversaire brenda Parmigiani Fleurier izabran je za najbolji hronograf, a model Toric Hemispheres Rétrograde za najbolji sat za putovanja.
 
U kategoriji najboljeg ženskog sata nagradu je  uzeo Chanel s prefinjenim skeletonizovanim modelom Premiere Camélia Skeleton, dok je nagradu za najbolju žensku komplikaciju osvojio Van Cleef and Arples za model Lady Arpels Papillon Automate s leptirom koji veselo maše krilima.
 
Greubel Forsey je za svoj luksuzni model QP A Équation nagrađen u kategoriji najboljeg kalendarskog sata, a Vacheron Constantin u kategoriji mehaničkog dostignuća s tehnički naprednim modelom Les Cabinotiers Celestia Astronomical Grand Complication 3600. Zenith je pobedio u kategoriji najbolje inovacije sa haj-tek satom Defy Lab.
 
Petite Aiguille (Mala kazaljka) za najpristupačniju cenu sata drugi put zaredom osvojio je Tudor za model Black Bay Chrono. Najboljim sportskim satom proglašen je Marine Regatta švajcarskog brenda Ulysse Nardin, najboljim umetničkim modelom Aki-No-Kure nezavisnog brenda Voutilainen, a najboljim obnovljenim satom hronograf The Longines Avigation BigEye švajcarskog brenda Longines.
 
Posebnom nagradom za izuzetan doprinos razvoju časovničarstva nagrađeni su majstori emajliranja Suzan Ror i njena učenica Anita Porše.
 
 
 
 
 


OSTALE TEME NEDELJE
 • Letnje izdanje Satova i nakita u prodaji! TEMA NEDELJE

  Letnje izdanje Satova i nakita u prodaji!

  Novo, letnje izdanje časopisa Satovi i nakit stiglo je na kioske!
   

  OBJAVLJENO: 22.06.2018
 • Legendarni hronografski kalibri TEMA NEDELJE

  Legendarni hronografski kalibri

  Predstavljamo neke od sjajnih kalibara koji su obeležili noviju istoriju časovničarstva, često skriveni iza slavnih modela još slavnijih ...

  OBJAVLJENO: 28.05.2018
 • Bulovina posveta istorijskom nasleđu TEMA NEDELJE

  Bulovina posveta istorijskom nasleđu

  Special Edition Lunar Pilot Chronograph i Chronograph C Special Edition su satovi iz nove Bulovine kolekcije Archive Series inspirisane istorijskim modelima.

  OBJAVLJENO: 22.05.2018
 • Gadžeti za ljubitelje nebeskih visina TEMA NEDELJE

  Gadžeti za ljubitelje nebeskih visina

  Današnje modele možemo prepoznati po natprosečnoj veličini, crnom brojčaniku, velikim belim brojevima – takvi su izvorno bili da bi se funkcije ...

  OBJAVLJENO: 10.05.2018

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Ukupna cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.