x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Chopard osvojio ženevski Grand Prix 2017. TEMA NEDELJE

Chopard osvojio ženevski Grand Prix 2017.

Sedamnaesta dodela prestižnih nagrada za postignuća u časovničarstvu, Grand Prix d'Horlogerie de Geneve, održana je 8. novembra 2017. u teatru Du Léman u Ženevi. 

OBJAVLJENO: 09.11.2017

» Podeli na Facebooku


Sedamnaesta dodela prestižnih nagrada za postignuća u časovničarstvu, Grand Prix d'Horlogerie de Geneve, održana je 8. novembra 2017. u teatru Du Léman u Ženevi.
 
Glavnu nagradu, Aiguille d'or (Zlatna kazaljka), ove godine osvojio je luksuzni švajcarski brend Chopard za zlatni minute repeater L.U.C Full Strike. Osim u glavnoj kategoriji, Chopard je pobedio i u kategoriji najboljeg nakitnog sata i to sa ženskim modelom Lotus Blanc Watch, optočenim belim dijamantima.
 
Po dve nagrade osvojili su i švajcarski brendovi Bvlgari i Parmigiani Fleurier. Bvlgari je s modelom Octo Finissimo Automatic osvojio nagradu za najbolji muški sat, a s modelom Octo Finissimo Tourbillon Skeletoni za najbolji turbijon i zaporni sistem. Sat Tonda Chronor Anniversaire brenda Parmigiani Fleurier izabran je za najbolji hronograf, a model Toric Hemispheres Rétrograde za najbolji sat za putovanja.
 
U kategoriji najboljeg ženskog sata nagradu je  uzeo Chanel s prefinjenim skeletonizovanim modelom Premiere Camélia Skeleton, dok je nagradu za najbolju žensku komplikaciju osvojio Van Cleef and Arples za model Lady Arpels Papillon Automate s leptirom koji veselo maše krilima.
 
Greubel Forsey je za svoj luksuzni model QP A Équation nagrađen u kategoriji najboljeg kalendarskog sata, a Vacheron Constantin u kategoriji mehaničkog dostignuća s tehnički naprednim modelom Les Cabinotiers Celestia Astronomical Grand Complication 3600. Zenith je pobedio u kategoriji najbolje inovacije sa haj-tek satom Defy Lab.
 
Petite Aiguille (Mala kazaljka) za najpristupačniju cenu sata drugi put zaredom osvojio je Tudor za model Black Bay Chrono. Najboljim sportskim satom proglašen je Marine Regatta švajcarskog brenda Ulysse Nardin, najboljim umetničkim modelom Aki-No-Kure nezavisnog brenda Voutilainen, a najboljim obnovljenim satom hronograf The Longines Avigation BigEye švajcarskog brenda Longines.
 
Posebnom nagradom za izuzetan doprinos razvoju časovničarstva nagrađeni su majstori emajliranja Suzan Ror i njena učenica Anita Porše.
 
 
 
 
 


OSTALE TEME NEDELJE
 • Omegin Trésor nosi Kaja Gerber TEMA NEDELJE

  Omegin Trésor nosi Kaja Gerber

  Nova ženska kolekcija satova Trésor namenjena je novim generacijama ljubiteljki satova, koje predvodi lice Trésora, slavna Kaja Gerber

  OBJAVLJENO: 11.09.2018
 • Sve o satovima za jedriličare TEMA NEDELJE

  Sve o satovima za jedriličare

  Početkom 20. veka brojni časovničarski brendovi su razvili mehanizme namenjene jedriličarima s odbrojavanjem 5 minuta i kazaljku koja je brojala sekunde ...

  OBJAVLJENO: 30.08.2018
 • Svi Bvlgarijevi svetski rekordi TEMA NEDELJE

  Svi Bvlgarijevi svetski rekordi

  U novom milenijumu Bvlgari je počeo da proizvodi sopstvene, tehnički napredne mehanizme i time zakoračio u svet visokog časovničarstva, što dokazuje ...

  OBJAVLJENO: 10.08.2018
 • Black Bay GMT s novim manufakturnim kalibrom TEMA NEDELJE

  Black Bay GMT s novim manufakturnim kalibrom

  Naslovnu stranu novog broja časopisa Satovi i nakit krasi Black Bay GMT, Tudorov upečatljiv sportski sat s prikazom druge vremenske zone i omiljenim ...

  OBJAVLJENO: 27.07.2018

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Ukupna cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.