x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Bondovi kvarcni satovi TEMA NEDELJE

Bondovi kvarcni satovi

Svi ljubitelji filmova o Džejmsu Bondu znaju da je Šon Koneri najviše voleo Rolexove satove, a da su Pirs Brosnan i Danijel Krejg ponosno nosili Omegu. 

OBJAVLJENO: 28.05.2015

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Hamilton Pulsar P2 Seiko Quartz LC TAG Heuer Night Diver Omega Seamaster Ref. 2541.80

Ipak, manje je poznato da je agent 007 godinama nosio i kvarcne satove i to brendova Seiko, Hamilton i TAG Heuer, između ostalih. Upravo je ova zanimljiva činjenica u fokusu izložbe satova pod nazivom „Džejms Bond je nosio kvarcnu revoluciju“ u organizaciji Dela Deatona, osnivača web stranice jamesbondwatches.com, a koja će biti otvorena 3. juna u Nacionalnom muzeju satova u pensilvanijskom gradu Kolumbiji. U nastavku predstavljamo četiri najupečatljivija Bondova kvarcna sata po izboru Watch Timea.

Hamilton Pulsar P2 model 2900

Hamiltonov Pulsar P2, poznat i kao „vremenski računar“, nosio je Rodžer Mur u filmu Živi i pusti druge da umru iz 1973. godine. Bila je to dobra promocija za sat koji se pojavio u vreme kada je kvarcna revolucija tek počela da uzima maha, a cenovno pristupačne kvarcne časovnike počeli da nude brojni proizvođači iz Japana, Švajcarske i SAD.

Seiko Quartz LC model DK001

Rodžer Mur je nosio kvarcni sat i u filmu Špijun koji me je voleo iz 1977. godine. Ovog puta Bond je odabrao Seikov sat Quartz LC. Posebno je zanimljivo da je ovaj model bio prvi Bondov sat s prikazom datuma.

TAG Heuer Night Diver ref. 980.031

Za razliku od prethodno opisanih digitalnih satova, TAG Heuerov Night Diver bio je analogni model s kvarcnim mehanizmom, a nosio ga je Timoti Dalton u Dahu smrti, filmu iz 1987. godine. Isti sat su u filmu nosila čak četiri lika, što je rekord za Bondovu franšizu.

Omega Seamaster ref. 2541.80

Saradnja Omege i Bondove franšize započela je 1995. filmom Zlatno oko, prvim s Pirsom Brosnanom u ulozi slavnog agenta. U filmu je Brosnan nosio dva Omegina Seamastera, ref. 2531.80 s mehaničkim i ref. 2541.80 s kvarcnim mehanizmom. Koliko je poznato, ovo je poslednji film u kome je Bond nosio kvarcni sat, a posle njega usledile su isključivo Omege s mehaničkim kalibrom.

Izvor: Watch Time

 


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.