x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Avangardni Excalibur Spider Carbon od ugljenika TEMA NEDELJE

Avangardni Excalibur Spider Carbon od ugljenika

Excalibur Spider Carbon, novi sat Roger Dubuisa, odlikuje se skeletonizovanim mehanizmom i robustnim kućištem od ugljenika. 

OBJAVLJENO: 17.11.2017

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Excalibur Spider Carbon Excalibur Spider Carbon Excalibur Spider Carbon

Švajcarski časovničarski brend Roger Dubuis je na Ženevskom salonu predstavio još jedan u nizu tehnički naprednih modela avangardnog dizajna - Excalibur Spider Carbon.

Robustno kućište prečnika 45 mm i visine 14,02 mm izrađeno je od višeslojnog ugljenika koji je prošaran efektnim crnim i sivim prugama. I ram je od ugljenika i ukrašen je crvenom bojom koja pojačava sportski izgled sata. Donje staklo za kućište je pričvršćeno ramom od titanijuma od koga su izrađeni i unutrašnji prsten oko brojčanika i krunica koja je ujedno presvučena crvenom gumom. Sat je vodootporan do pedeset metara.

Klasičnog brojčanika nema, već se pogled pruža na skeletonizovani manufakturni mehanizam RD509SQ na ručno navijanje sa 19 rubina, 70-časovnom rezervom snage i funkcijama centralnih sati i minuta te malih sekundi postavljenih između 7 i 8 časova u sklopu letećeg tourbillona. RD509SQ je prvi mehanizam kod koga su pločica, mostovi i gornji kavez tourbillona izrađeni od ugljenika. Mehanizam, koji radi na frekvenciji od 21.600 vibracija na čas, skeletonizovan je u obliku paukove mreže s „mrežicom“ između pločice i mostova, koja podseća na pčelinje saće.

Excalibur Spider Carbon ide uz crni gumeni kaiš s crvenim Rubber Tech umetkom sličnim platnu, a biće izrađen u ograničenoj seriji od samo 28 primeraka.
    
 


OSTALE TEME NEDELJE
 • Legendarni hronografski kalibri TEMA NEDELJE

  Legendarni hronografski kalibri

  Predstavljamo neke od sjajnih kalibara koji su obeležili noviju istoriju časovničarstva, često skriveni iza slavnih modela još slavnijih ...

  OBJAVLJENO: 17.02.2018
 • Primena robota u industriji satova TEMA NEDELJE

  Primena robota u industriji satova

  Uprkos primeni novih tehnologija i alata, robotizacija nije zabeležena u montaži i proizvodnji mehanizama

  OBJAVLJENO: 09.02.2018
 • Defy Lab TEMA NEDELJE

  Defy Lab

  Sat Defy Lab pokreće automatski kalibar ZO 342, koji je Zenith proglasio najpreciznijim ikad sastavljenim mehaničkim kalibrom  

  OBJAVLJENO: 02.02.2018
 • Samsung osvaja svet časovničarstva TEMA NEDELJE

  Samsung osvaja svet časovničarstva

  Samsung je na Baselworldu 2017. predstavio Gear S3, novi pametni sat dizajniran s namerom da korisniku pruži utisak klasičnog časovnika, istovremeno nudeći ...

  OBJAVLJENO: 27.01.2018

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Ukupna cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.