x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Avangardni Excalibur Spider Carbon od ugljenika TEMA NEDELJE

Avangardni Excalibur Spider Carbon od ugljenika

Excalibur Spider Carbon, novi sat Roger Dubuisa, odlikuje se skeletonizovanim mehanizmom i robustnim kućištem od ugljenika. 

OBJAVLJENO: 17.11.2017

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Excalibur Spider Carbon Excalibur Spider Carbon Excalibur Spider Carbon

Švajcarski časovničarski brend Roger Dubuis je na Ženevskom salonu predstavio još jedan u nizu tehnički naprednih modela avangardnog dizajna - Excalibur Spider Carbon.

Robustno kućište prečnika 45 mm i visine 14,02 mm izrađeno je od višeslojnog ugljenika koji je prošaran efektnim crnim i sivim prugama. I ram je od ugljenika i ukrašen je crvenom bojom koja pojačava sportski izgled sata. Donje staklo za kućište je pričvršćeno ramom od titanijuma od koga su izrađeni i unutrašnji prsten oko brojčanika i krunica koja je ujedno presvučena crvenom gumom. Sat je vodootporan do pedeset metara.

Klasičnog brojčanika nema, već se pogled pruža na skeletonizovani manufakturni mehanizam RD509SQ na ručno navijanje sa 19 rubina, 70-časovnom rezervom snage i funkcijama centralnih sati i minuta te malih sekundi postavljenih između 7 i 8 časova u sklopu letećeg tourbillona. RD509SQ je prvi mehanizam kod koga su pločica, mostovi i gornji kavez tourbillona izrađeni od ugljenika. Mehanizam, koji radi na frekvenciji od 21.600 vibracija na čas, skeletonizovan je u obliku paukove mreže s „mrežicom“ između pločice i mostova, koja podseća na pčelinje saće.

Excalibur Spider Carbon ide uz crni gumeni kaiš s crvenim Rubber Tech umetkom sličnim platnu, a biće izrađen u ograničenoj seriji od samo 28 primeraka.
    
 


OSTALE TEME NEDELJE
 • Elegantni sat s prikazom svetskog vremena TEMA NEDELJE

  Elegantni sat s prikazom svetskog vremena

  Model 1966 WW.TC ima disk s 24-časovnim prikazom vremena, koji se rotira i tako pokazuje koliko je tačno sati u 24 svetska grada.

  OBJAVLJENO: 08.12.2017
 • Mala Ženeva i u Budimpešti TEMA NEDELJE

  Mala Ženeva i u Budimpešti

  Više od trideset godina porodica Petrović gradi svoju priču u ovom regionu. Najnoviji iskorak je Rolexov butik u Budimpešti koji je kruna ...

  OBJAVLJENO: 01.12.2017
 • Novi Patrimony s Mesečevim menama TEMA NEDELJE

  Novi Patrimony s Mesečevim menama

  Najzanimljivija karakteristika modela Patrimony Moon Phase And Retrograde Date je funkcija indikacije Mesečevih mena, koju treba podesiti jednom u 122 godine....

  OBJAVLJENO: 01.12.2017
 • Škrinja koja skriva mehanički sat TEMA NEDELJE

  Škrinja koja skriva mehanički sat

  Heuer Marine, unikatni časovnik brenda Van Cleef & Arpels, kombinacija je luksuzne narukvice i sata.

  OBJAVLJENO: 24.11.2017

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Ukupna cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.