x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Avangardni Excalibur Spider Carbon od ugljenika TEMA NEDELJE

Avangardni Excalibur Spider Carbon od ugljenika

Excalibur Spider Carbon, novi sat Roger Dubuisa, odlikuje se skeletonizovanim mehanizmom i robustnim kućištem od ugljenika. 

OBJAVLJENO: 17.11.2017

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Excalibur Spider Carbon Excalibur Spider Carbon Excalibur Spider Carbon

Švajcarski časovničarski brend Roger Dubuis je na Ženevskom salonu predstavio još jedan u nizu tehnički naprednih modela avangardnog dizajna - Excalibur Spider Carbon.

Robustno kućište prečnika 45 mm i visine 14,02 mm izrađeno je od višeslojnog ugljenika koji je prošaran efektnim crnim i sivim prugama. I ram je od ugljenika i ukrašen je crvenom bojom koja pojačava sportski izgled sata. Donje staklo za kućište je pričvršćeno ramom od titanijuma od koga su izrađeni i unutrašnji prsten oko brojčanika i krunica koja je ujedno presvučena crvenom gumom. Sat je vodootporan do pedeset metara.

Klasičnog brojčanika nema, već se pogled pruža na skeletonizovani manufakturni mehanizam RD509SQ na ručno navijanje sa 19 rubina, 70-časovnom rezervom snage i funkcijama centralnih sati i minuta te malih sekundi postavljenih između 7 i 8 časova u sklopu letećeg tourbillona. RD509SQ je prvi mehanizam kod koga su pločica, mostovi i gornji kavez tourbillona izrađeni od ugljenika. Mehanizam, koji radi na frekvenciji od 21.600 vibracija na čas, skeletonizovan je u obliku paukove mreže s „mrežicom“ između pločice i mostova, koja podseća na pčelinje saće.

Excalibur Spider Carbon ide uz crni gumeni kaiš s crvenim Rubber Tech umetkom sličnim platnu, a biće izrađen u ograničenoj seriji od samo 28 primeraka.
    
 


OSTALE TEME NEDELJE
 • Omegin Trésor nosi Kaja Gerber TEMA NEDELJE

  Omegin Trésor nosi Kaja Gerber

  Nova ženska kolekcija satova Trésor namenjena je novim generacijama ljubiteljki satova, koje predvodi lice Trésora, slavna Kaja Gerber

  OBJAVLJENO: 11.09.2018
 • Sve o satovima za jedriličare TEMA NEDELJE

  Sve o satovima za jedriličare

  Početkom 20. veka brojni časovničarski brendovi su razvili mehanizme namenjene jedriličarima s odbrojavanjem 5 minuta i kazaljku koja je brojala sekunde ...

  OBJAVLJENO: 30.08.2018
 • Svi Bvlgarijevi svetski rekordi TEMA NEDELJE

  Svi Bvlgarijevi svetski rekordi

  U novom milenijumu Bvlgari je počeo da proizvodi sopstvene, tehnički napredne mehanizme i time zakoračio u svet visokog časovničarstva, što dokazuje ...

  OBJAVLJENO: 10.08.2018
 • Black Bay GMT s novim manufakturnim kalibrom TEMA NEDELJE

  Black Bay GMT s novim manufakturnim kalibrom

  Naslovnu stranu novog broja časopisa Satovi i nakit krasi Black Bay GMT, Tudorov upečatljiv sportski sat s prikazom druge vremenske zone i omiljenim ...

  OBJAVLJENO: 27.07.2018

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Ukupna cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.