x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Audemarsova majstorska skeletonizacija TEMA NEDELJE

Audemarsova majstorska skeletonizacija

Royal Oak Tourbillon Extra-Thin Openworked je odličan primer majstorske skeletonizacije, jedne od najzahtevnijih tehnika u časovničarstvu.

OBJAVLJENO: 13.10.2017

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Royal Oak Tourbillon Extra-Thin Openworked Royal Oak Tourbillon Extra-Thin Openworked Royal Oak Tourbillon Extra-Thin Openworked

Audemars Piguetov luksuzni sat Royal Oak Tourbillon Extra-Thin Openworked (inicijalno proizveden 2012. u platinastom izdanju da bi četiri godine kasnije dobio i verziju od žutog zlata) na ovogodišnjem SIHH-u predstavljen je u dve nove verzije – od 18-karatnog ružičastog zlata i nerđajućeg čelika.

Royal Oak Tourbillon Extra-Thin Openworked je odličan primer majstorske skeletonizacije, jedne od najzahtevnijih tehnika u časovničarstvu; ona iziskuje izuzetnu preciznost kako bi se postigao željeni umetnički utisak a da se ne izgubi na funkcionalnosti sata. Brušenje, ukrašavanje i završna obrada obavljeni su ručno jer je jedino tako moguće dobiti adekvatne unutrašnje ivice koje savršeno reflektuju svetlost, što je jedno od glavnih obeležja kvalitetno skeletonizovanog sata.

Osim minuciozne skeletonizacije, pažnju na providnom brojčaniku pleni tourbillon postavljen na 6 časova. 

Skeletonizovani kalibar 2924 na ručno navijanje sastavljen je od 216 delova, od čega je 25 rubina. Mehanizam ima 70-časovnu rezervu snage i funkcije sati, minuta, indikatora rezerve snage i tourbillona, a radi na frekvenciji od 21.600 vibracija na čas.Kućište novog modela je prečnika 41 mm, a ima dve verzije – od 18-karatnog ružičastog zlata i nerđajućeg čelika. S obe strane je prekriveno safirnim staklom i vodootporno je do dvadeset metara.

Čelični Royal Oak Tourbillon Extra-Thin Openworked ima narukvicu od čelika, dok verzija od ružičastog zlata ima zlatnu narukvicu.

Iz časopisa Satovi i nakit broj 21, godina X, leto 2017 


OSTALE TEME NEDELJE
 • Ženevski dani satova u avgustu 2020! TEMA NEDELJE

  Ženevski dani satova u avgustu 2020!

  Nekoliko luksuznih časovničarskih brendova odlučilo da u avgustu organizuje Ženevske dane satova – jedino predstavljanje satova u 2020. godini!

  OBJAVLJENO: 16.06.2020
 • Zvezde obožavaju satove TEMA NEDELJE

  Zvezde obožavaju satove

  Kluni i Omega, Bekam i Tudor, Seiko i Đoković, Pit i Breitling – samo su neki od savršenih parova zvezda i satova ...

  OBJAVLJENO: 11.05.2020
 • SEIKO Prospex LX SNR033 TEMA NEDELJE

  SEIKO Prospex LX SNR033

  Seiko je svoju popularnu kolekciju Prospex obogatio satovima koje pokreće patentirani automatski kalibar s kvarcnim oscilatorom Spring-Drive. 

  OBJAVLJENO: 03.04.2020
 • U prodaji je novi broj časopisa Satovi i nakit! TEMA NEDELJE

  U prodaji je novi broj časopisa Satovi i nakit!

  U ovom broju pišemo o najvažnijim časovničarskim nagradama, odnosno o satovima godine...

  OBJAVLJENO: 20.12.2019

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.