x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Audemarsova majstorska skeletonizacija TEMA NEDELJE

Audemarsova majstorska skeletonizacija

Royal Oak Tourbillon Extra-Thin Openworked je odličan primer majstorske skeletonizacije, jedne od najzahtevnijih tehnika u časovničarstvu.

OBJAVLJENO: 13.10.2017

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Royal Oak Tourbillon Extra-Thin Openworked Royal Oak Tourbillon Extra-Thin Openworked Royal Oak Tourbillon Extra-Thin Openworked

Audemars Piguetov luksuzni sat Royal Oak Tourbillon Extra-Thin Openworked (inicijalno proizveden 2012. u platinastom izdanju da bi četiri godine kasnije dobio i verziju od žutog zlata) na ovogodišnjem SIHH-u predstavljen je u dve nove verzije – od 18-karatnog ružičastog zlata i nerđajućeg čelika.

Royal Oak Tourbillon Extra-Thin Openworked je odličan primer majstorske skeletonizacije, jedne od najzahtevnijih tehnika u časovničarstvu; ona iziskuje izuzetnu preciznost kako bi se postigao željeni umetnički utisak a da se ne izgubi na funkcionalnosti sata. Brušenje, ukrašavanje i završna obrada obavljeni su ručno jer je jedino tako moguće dobiti adekvatne unutrašnje ivice koje savršeno reflektuju svetlost, što je jedno od glavnih obeležja kvalitetno skeletonizovanog sata.

Osim minuciozne skeletonizacije, pažnju na providnom brojčaniku pleni tourbillon postavljen na 6 časova. 

Skeletonizovani kalibar 2924 na ručno navijanje sastavljen je od 216 delova, od čega je 25 rubina. Mehanizam ima 70-časovnu rezervu snage i funkcije sati, minuta, indikatora rezerve snage i tourbillona, a radi na frekvenciji od 21.600 vibracija na čas.Kućište novog modela je prečnika 41 mm, a ima dve verzije – od 18-karatnog ružičastog zlata i nerđajućeg čelika. S obe strane je prekriveno safirnim staklom i vodootporno je do dvadeset metara.

Čelični Royal Oak Tourbillon Extra-Thin Openworked ima narukvicu od čelika, dok verzija od ružičastog zlata ima zlatnu narukvicu.

Iz časopisa Satovi i nakit broj 21, godina X, leto 2017 


OSTALE TEME NEDELJE
 • Letnje izdanje Satova i nakita u prodaji! TEMA NEDELJE

  Letnje izdanje Satova i nakita u prodaji!

  Novo, letnje izdanje časopisa Satovi i nakit stiglo je na kioske!
   

  OBJAVLJENO: 22.06.2018
 • Legendarni hronografski kalibri TEMA NEDELJE

  Legendarni hronografski kalibri

  Predstavljamo neke od sjajnih kalibara koji su obeležili noviju istoriju časovničarstva, često skriveni iza slavnih modela još slavnijih ...

  OBJAVLJENO: 28.05.2018
 • Bulovina posveta istorijskom nasleđu TEMA NEDELJE

  Bulovina posveta istorijskom nasleđu

  Special Edition Lunar Pilot Chronograph i Chronograph C Special Edition su satovi iz nove Bulovine kolekcije Archive Series inspirisane istorijskim modelima.

  OBJAVLJENO: 22.05.2018
 • Gadžeti za ljubitelje nebeskih visina TEMA NEDELJE

  Gadžeti za ljubitelje nebeskih visina

  Današnje modele možemo prepoznati po natprosečnoj veličini, crnom brojčaniku, velikim belim brojevima – takvi su izvorno bili da bi se funkcije ...

  OBJAVLJENO: 10.05.2018

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Ukupna cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.