x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Aplikacija za merenje preciznosti mehaničkih satova TEMA NEDELJE

Aplikacija za merenje preciznosti mehaničkih satova

Švajcarski proizvođač satova Frédérique Constant predstavio je inovativni elektronski uređaj i propratnu mobilnu aplikaciju koji mere preciznost mehaničkih satova.

OBJAVLJENO: 12.12.2016

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Frédérique Constant Analytics Frédérique Constant Analytics Frédérique Constant Analytics

Ovim potezom Frédérique Constant je vredna merenja, koja je pre bilo moguće izvesti samo skupim profesionalnim alatima, predao u ruke svim vlasnicima i ljubiteljima mehaničkih satova i to po vrlo pristupačnoj ceni od sto evra.

Elektronski uređaj nazvan Frédérique Constant Analytics oblikovan je kao kopča koja se postavi na kućište sata posle čega je potrebno pokrenuti odgovarajuću mobilnu aplikaciju SwissConnect Analytics App, dostupnu za sisteme Android i iOS.

Osciloskop uređaja potom „osluškuje“ otkucaje točkića nemirnice i u realnom vremenu ih prikazuje u obliku audio-talasa na displeju mobilnog uređaja. Točkić nemirnice konstantno se njiše, a svaki zamah trebalo bi da traje tačno sekundu; međutim, ako mehanizam točkića nemirnice nije pravilno postavljen, gubi se na preciznosti sata. Frédérique Constant Analytics je u stanju da detektuje odstupanja od najmanje ± 0,2 sekunde na dan.

Rezultati merenja se prikazuju u obliku tablice, a mogu se sačuvati i pregledati po potrebi. Frédérique Constant Analytics može da meri rad sata u dužim vremenskim periodima, kao npr. 12 časova, što je korisno kad se želi ispitati dugoročna preciznost sata.

Frédérique Constant Analytics je prilagođen merenju velikog raspona frekvencija, a u slučaju da vlasnik ne zna na kojoj frekvenciji sat kuca, u sklopu aplikacije dostupna je i funkcija automatske detekcije. Korisnici ovog uređaja imaju mogućnost da sačuvaju podatke i na svojim cloud korisničkim računima.

Brend Frédérique Constant ovim uređajem želi ohrabriti vlasnike da preuzmu aktivnu brigu o svojim kucajućim ljubimcima i tako sami odluče kada ih treba odneti na servis.

 


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.