x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Ako kupujete hronograf, pripazite na njegovu funkcionalnost TEMA NEDELJE

Ako kupujete hronograf, pripazite na njegovu funkcionalnost

Važno je imati na umu da je hronograf prvenstveno alat.

OBJAVLJENO: 27.02.2015

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Diving-Chronograph Seiko-Solar-Diver-Lume Timex-Chronograph

Kupovina sata često se svodi samo na njegov izgled i atraktivnost. Ipak, važno je imati na umu da je hronograf prvenstveno alat i da, kao takav, treba da ispunjava određenu svrhu.

Zato, pre kupovine, razmislite za šta zapravo nameravate da koristite sat. Hronografi mogu imati niz različitih funkcija, od merenja biciklističkih vožnji i vremena potrebnog da pretrčite neku deonicu do izračunavanja najkraće rute od kuće do radnog mesta i postavljanja alarma za sastanke. Nekim modelima mogu nedostajati funkcije koje su vama preko potrebne; tako, na primer, neki hronografi nisu vodootporni ili ne mogu meriti jako duge događaje. Iz tog razloga, korisno je pre kupovine dobro se informisati o različitim modelima.

Funkcionalnost sata uveliko zavisi od čitljivosti brojčanika. Dakle, dobro osmotrite model za koji ste zainteresovani i procenite da li možete jasno videti funkcije na brojčaniku sata. Danas proizvođači satova često žrtvuju čitljivost brojčanika radi izgleda i dizajna časovnika, računajući na to da će se kupci bez mnogo razmišljanja odlučiti za takav model. Ipak, pri korišćenju hronografa biće vam bitno da možete jednostavno i brzo da razaznate njegove funkcije, naročito ako nameravate da ga koristite u mraku. Zato pažljivo birajte brojčanik sata.

Funkcionalan hronograf je dobra investicija koja će dugoročno zadovoljiti vaše želje i potrebe.


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.