x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Tourbillon koji kao da stvarno lebdi NOVOSTI

Tourbillon koji kao da stvarno lebdi

Švajcarska časovničarska manufaktura Carl F. Bucherer je na ovogodišnjem Baselworldu predstavila luksuzni sat Manero Tourbillon Double Peripheral, koji pokreće prvi ikad konstruisani automatski kalibar s perifernim rotorom i periferno postavljenim tourbillonom.

Patentirani tourbillon

Tehnički napredni manufakturni automatski kalibar CFB T3000 rezultat je četvorogodišnjeg predanog rada Buchererovih majstora, koji su uspeli da jednu od najsloženijih časovničarskih komplikacija – tourbillon – ugrade u mehanizam tako da izgleda kao da stvarno lebdi. To su izveli tako što su tourbillon smestili na tri skrivena periferno postavljena keramička kuglična ležaja, čime su osim vizuelno atraktivnog efekta lebdenja, postigli i stabilnost, preciznost i „glatki“ rad tourbillona.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 23, leto 2018.

OBJAVLJENO: 26.06.2018

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Carl F. Bucherer Manero Tourbillon Double Peripheral Carl F. Bucherer Manero Tourbillon Double Peripheral Carl F. Bucherer Manero Tourbillon Double PeripheralPOSLEDNJE NOVOSTI

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.