x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Razlika u servisiranju mehaničkih i pametnih satova NOVOSTI

Razlika u servisiranju mehaničkih i pametnih satova

Na tržištu se nudi veliki broj uređaja koji se nose na ruci poput ručnog sata, a pružaju čitav niz informacija kao pametni mobilni telefoni; između ostalog, pokazuju i tačno vreme koje se na ekranu može posmatrati na digitalnom ili analognom brojčaniku. 
 
Mehanički satovi su potpuno različiti od pametnih, jer osim pokazivanja vremena i nekih dodatnih podataka, poput dana, datuma, Mesečevih mena, poseduju čaroliju mehanike, lepotu izgleda kućišta i brojčanika, nostalgiju za prošlim vremenima (kao npr. jedrenje, jahanje itd), dok su skuplji satovi ujedno i investicija te statusni simbol. 
 
Već su jednom vladali elektronski satovi i to sredinom sedamdesetih godina prošlog veka. Prvo su se pojavili kvarcni časovnici s crvenim LED brojevima. Bili su nezgodni za očitavanje vremena budući da je prstom druge ruke trebalo pritisnuti dugme kako bi se osvetleo brojčanik, da i ne spominjemo činjenicu kako su na suncu brojevi bili jedva vidljivi. Ti satovi su uskoro zamenjeni onim s LCD pokazivačima koji su nudili veliki broj podataka prikazanih na LCD displeju. Sve navedeno bilo je ostvarivo zahvaljujući mogućnostima mikročipa.


www.satoviinakit.rs/sr/Casopis/15/Magazine.aspx
Iz novog broja Satovi i nakit, br. 26.

OBJAVLJENO: 28.03.2020

» Podeli na Facebooku
POSLEDNJE NOVOSTI
 • Satovi koje se isplati kupiti - 2. deo NOVOSTI

  Satovi koje se isplati kupiti - 2. deo

  Jedno od najčešćih pitanja koja nam postavljate je – koja je cena sata.

  OBJAVLJENO: 14.05.2020
 • Satovi koje se isplati kupiti – 1.deo NOVOSTI

  Satovi koje se isplati kupiti – 1.deo

  Jedno od najčešćih pitanja koja nam postavljate je – koja je cena sata. 

  OBJAVLJENO: 07.05.2020
 • SATOVI IZA GVOZDENE ZAVESE NOVOSTI

  SATOVI IZA GVOZDENE ZAVESE

  Predstavljamo sve popularnije časovnike iz nekadašnjeg SSSR-a, koji su po pravilu izrađeni od vrlo kvalitetnih materijala, solidni, pouzdani, a često ...

  OBJAVLJENO: 04.05.2020
 • SEIKO Prospex LX SNR033 TEMA NEDELJE

  SEIKO Prospex LX SNR033

  Seiko je svoju popularnu kolekciju Prospex obogatio satovima koje pokreće patentirani automatski kalibar s kvarcnim oscilatorom Spring-Drive. 

  OBJAVLJENO: 03.04.2020
 • Nova Chopardova kolekcija Alpine Eagle NOVOSTI

  Nova Chopardova kolekcija Alpine Eagle

  Satove inspirisane osamdesetim, modelom St. Moritz, Alpima i njihovim vladarom orlom, među prvima je u Beču videla urednica Satova i nakita....

  OBJAVLJENO: 01.04.2020


Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.