x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Raste prodaja satova NOVOSTI

Raste prodaja satova

Srećni dani za švajcarsku časovničarsku industriju ponovo su stigli, barem se tako može iščitati iz najnovijeg izveštaja Federacije švajcarske časovničarske industrije za prvu polovinu 2018. godine. Ovaj sektor je imao krizu tokom 2015. do druge polovine 2017. godine, a ove godine se nastavio rast započet u drugoj polovini prošle. Prema izveštaju u prvih sedam meseci ove godine zabeležen je solidan rast od deset posto, pri čemu Hongkong ima rast od čak 29 posto.

Tako je Swatch grupa za prvu polovinu ove godine prijavila rast prodaje od 14,7 posto; Hermes, koji se proteklih nekoliko godina grčevito borio za stabilnost, sad je takođe zabeležio vrlo solidan rast prodaje od devet posto. Ista je situacija i s Hublotom, Tagom i Zenithom, svi beleže rast prodaje. Još se čeka polugodišnji izveštaj Richemont grupe, ali niko i ne pomišlja da i tu neće biti sličan rast, što bi konačno zaključilo razdoblje krize u časovničarskoj industriji.

 

OBJAVLJENO: 20.09.2018

» Podeli na Facebooku
POSLEDNJE NOVOSTI

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.