x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Najbolji muški sat NOVOSTI

Najbolji muški sat

Voutilainen, nezavisni švajcarski časovničarski brend u vlasništvu finskog časovničara Karija Voutilainena, osvojio je nagradu za najbolji sat za model 28ti (ref. 218INV), oličenje elegancije i čiste mehaničke snage smeštene u moderno robustno kućište s obrnutim prikazom brojčanika. 
 
Na spektakularnom skeletonizovanom srebrnom brojčaniku bez ploče moguće je posmatrati manufakturni kalibar Vingt-8 na ručno navijanje s 32 rubina, 65-časovnom rezervom snage, frekvencijom od 18.000 vibracija na čas i funkcijama sati i minuta, dok su sekunde i indikator rezerve snage vidljivi na pozadini kućišta. 
 
Fino polirano kućište sa zaobljenim ušicama kaiša, dimenzija 39 x 13,4 mm, vodootporno je do 30 m i izrađeno je od titanijuma. Posebnost mehanizma čini spoj velikog točkića nemirnice i posebnog sistema spirala nemirnice gde spoljni deo spirale koristi tipičnu Phillipsovu krivulju, dok se unutrašnji deo mehanizma oslanja na Grossmannovu krivulju. Ova posebna konfiguracija zaprečnih točkića, koji direktno komuniciraju s nemirnicom, izrazito je efikasna i ekonomična, troši manje energije i poboljšava stabilnost i dugovečnost rada mehanizma. 
 
Moderni otvoreni brojčanik obrnutog prikaza s kazaljkama od belog zlata nosi Voutilainenov potpis, dok je na njegovoj poleđini naziv modela i broj primerka. 28ti ide uz kožni kaiš, a dostupan je u ograničenoj seriji od 8 primeraka.
 

OBJAVLJENO: 14.03.2020

» Podeli na Facebooku
POSLEDNJE NOVOSTI

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.