x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

IWC u novoj manufakturi proizvodi 1500 različitih delova sata NOVOSTI

IWC u novoj manufakturi proizvodi 1500 različitih delova sata

Urednica Satova i nakita, Mila Bulimbašić, posetila je novu manufakturu koju je IWC sebi poklonio za 150. rođendan i uživo videla kako njihovi majstori-časovničari proizvode delove za satove.
 
Kada sam krajem 2019. dobila poziv od IWC-a da posetim njihovu novu manufakturu, učinilo mi se da sam takoreći juče bila u istoj takvoj poseti njihovoj, sada očigledno „staroj“ manufakturi. Pažljivo pregledajući arhivu Satova i nakita, pronašla sam da sam „staru“ manufakturu posetila pre osam godina, što je očigledno prilično dugo vreme za majstore iz Šafhauzena. 
 
Spomenik svojoj istoriji
I tako sam ponovo otišla u prelepi švajcarski gradić pod slapovima Rajne, da bih videla novu IWC-ovu manufakturu, završenu za samo dvadeset jedan mesec i smeštenu u predgrađu. Pri prvom pogledu na zgradu lako je zaključiti da je IWC novom manufakturom podigao doslovni i figurativni spomenik svojoj istoriji baš u godini kad slave 150. rođendan brenda. Staklena fasada s crnim okvirima je moderni kontrast belim ravnim krovovima koji se protežu izvan same fasade. 
 
„Naš osnivač, Florentin Ariosto Džouns, još je davne 1868. spajao tradicionalno časovničarstvo s naprednim metodama proizvodnje; otkad je uspostavio takav pristup inženjerstvu, mi smo ga sistematski razvijali, pa čak i danas spajamo veštu izradu s prefinjenom tehnologijom. Ali, naravno, uz optimalne uslove za proizvodnju i izvrsne uslove rada za naše zaposlene, manufakturna zgrada isto tako i oličava duh IWC-a i daje mogućnost posetiocima iz celog sveta da izbliza vide kako se proizvode manufakturni kalibri i kućišta“, otkriva nam CEO IWC Schaffhausena, Kristof Grajnger-Her.
 
IWC ovde spaja proizvodnju kalibarskih komponenata, manufakturnih pokreta i kućišta - na jednom mestu, što je istorijska prekretnica brenda.

 
 

OBJAVLJENO: 31.12.2019

» Podeli na Facebooku
POSLEDNJE NOVOSTI

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.