x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Četrdeset godina fuzije NOVOSTI

Četrdeset godina fuzije

Švajcarska časovničarska kompanija Hublot, najpoznatija po inovativnim luksuznim satovima avangardnog dizajna, ove godine slavi četrdeseti rođendan.

 
Još od 1980. više nego uspešno se drži svog principa spajanja prošlosti i sadašnjosti u futuristički sat tako što, pod nazivom umetnost fuzije (Art of Fusion), kombinuje istorijske materijale s high-tech komponentama, tradiconalno časovničarstvo s modernom tehnologijom, klasične mehanizme s inovativnom konstrukcijom. Sve je započelo modelom Classic Original, prvim ikad dizajniranim satom kod koga je dragoceni materijal - zlato, kombinovan s modernim materijalom, gumom, a kulminiralo je sad već legendarnim modelom Big Bang Original, izvorno predstavljenim 2005, koji je imao crni kompozitni brojčanik zbog koga se činilo da gumeni kaiš prolazi kroz samo kućište i slojevitu konstrukciju koja je omogućila eksperimentisanje različitim materijalima.
 
Povodom četrdesete godišnjice brenda, Hublot je u svojoj manufakturi u Nionu organizovao posebnu izložbu koja pokriva čitav njegov put. Izložba se može pratiti i na internetu (www.hublot.com/40-years).

Da bi dostojno obeležio četrdeseti rođendan, Hublot je kreirao tri moderne reinterpretacije svog prvog sata, prethodno spomenutog Classic Originala, koji je osnivač brenda Karlo Kroko zamislio kao praktičan model prikladan za sve prilike. 

Više u časopisu Satovi i nakit br.27, zima 2020.


OBJAVLJENO: 04.01.2021

» Podeli na Facebooku
POSLEDNJE NOVOSTI
 • Posveta okeanima NOVOSTI

  Posveta okeanima

  Seiko Prospex Save the Ocean King Samurai ref. SRPE33K1, novi model u posebnoj seriji ronilačkih satova posvećenoj očuvanju mora i morskog života

  OBJAVLJENO: 15.03.2021
 • Jubilarni sat NOVOSTI

  Jubilarni sat

  Povodom 55. godišnjice uspešnog izlaska na tržište ronilačkih satova, Seiko je kreirao posebnu ograničenu seriju Seiko Prospex The 1965 ...

  OBJAVLJENO: 10.03.2021
 • Retro za ronioce NOVOSTI

  Retro za ronioce

  Seiko Prospex Diver 62MAS ref. SPB147J1 je novi u nizu retro ronilačkih modela inspirisanih Seikovim prvim ronilačkim satom iz 1965. godine.

  OBJAVLJENO: 05.03.2021
 • Tamnoplavo izdanje ronilačkog klasika NOVOSTI

  Tamnoplavo izdanje ronilačkog klasika

  Tudorov „udarni sat“, ronilački klasik Black Bay Fifty-Eight, dobio je novo izdanje

  OBJAVLJENO: 04.02.2021
 • Elegancija i ekskluzivnost iz Jaguara NOVOSTI

  Elegancija i ekskluzivnost iz Jaguara

   

  OBJAVLJENO: 19.01.2021


Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 700 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1690 dinara.