x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Četrdeset godina fuzije NOVOSTI

Četrdeset godina fuzije

Švajcarska časovničarska kompanija Hublot, najpoznatija po inovativnim luksuznim satovima avangardnog dizajna, ove godine slavi četrdeseti rođendan.

 
Još od 1980. više nego uspešno se drži svog principa spajanja prošlosti i sadašnjosti u futuristički sat tako što, pod nazivom umetnost fuzije (Art of Fusion), kombinuje istorijske materijale s high-tech komponentama, tradiconalno časovničarstvo s modernom tehnologijom, klasične mehanizme s inovativnom konstrukcijom. Sve je započelo modelom Classic Original, prvim ikad dizajniranim satom kod koga je dragoceni materijal - zlato, kombinovan s modernim materijalom, gumom, a kulminiralo je sad već legendarnim modelom Big Bang Original, izvorno predstavljenim 2005, koji je imao crni kompozitni brojčanik zbog koga se činilo da gumeni kaiš prolazi kroz samo kućište i slojevitu konstrukciju koja je omogućila eksperimentisanje različitim materijalima.
 
Povodom četrdesete godišnjice brenda, Hublot je u svojoj manufakturi u Nionu organizovao posebnu izložbu koja pokriva čitav njegov put. Izložba se može pratiti i na internetu (www.hublot.com/40-years).

Da bi dostojno obeležio četrdeseti rođendan, Hublot je kreirao tri moderne reinterpretacije svog prvog sata, prethodno spomenutog Classic Originala, koji je osnivač brenda Karlo Kroko zamislio kao praktičan model prikladan za sve prilike. 

Više u časopisu Satovi i nakit br.27, zima 2020.


OBJAVLJENO: 04.01.2021

» Podeli na Facebooku
POSLEDNJE NOVOSTI

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 700 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1690 dinara.