x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Vilhelm Šmid INTERVJU

Vilhelm Šmid

CEO A.Lange & Sohnea, Vilhelm Šmid, ekskluzivno govori o svojoj prvoj godini na čelu kompanije i planovima koje ima za ovaj nemački brend

OBJAVLJENO: 05.12.2016

» Podeli na Facebooku


razgovarala: Mila Bulimbašić-Botteri

U velikim časovničarskim kompanijama i manufakturama kakva je A. Lange & Sohne, običaj je da se pri dolasku novog CEO-a stvari menjaju. Međutim, to s Langeom očigledno nije slučaj. Jer, otkako je Vilhelm Šmid pre nešto više od godinu dana došao na čelo ove velike i stare nemačke manufakture, u njoj se gotovo ništa nije promenilo. Stigli su, naravno, mnogi novi modeli, ali potpuno u langeovskom duhu, po Šmidovim rečima, pravi nemački satovi, koji bi upravo takvi trebalo i da ostanu.

Pridružili ste se Langeu pre godinu dana, kakav je osećaj sada, pošto je protekla ta godina?
- I dalje se dobro osećam i uživam što sam u Langeu. Mislim da je najveća moguća sreća raditi ono što volite. Isto tako, naša firma dobro stoji, uživamo u svim novostima koje smo na ovogodišnjem ženevskom salonu predstavili trgovcima i ljubiteljima naših satova, kao i njihovim reakcijama koje su mahom vrlo dobre. Za mene je izuzetno značajno da na događaju kao što je Ženevski salon vidim sve te ljude iz čitavog sveta na jednom mestu, razgovaram s njima i čujem njihova mišljenja i reakcije, jer za to zaista nemam tako često priliku.Više u časopisu Satovi i nakit broj 11, godina V, leto 2012.


OSTALI INTERVJUI

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 700 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1690 dinara.