x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Valter fon Kenel INTERVJU

Valter fon Kenel

Nedavno smo ekskluzivnom na predstavljanju nove kolekcije Longines DolceVita u Beogradu razgovarali s Valterom fon Kenelom, predsednikom kompanije Longines.

OBJAVLJENO: 15.02.2016

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Predstavljanje nove kolekcije u Beogradu Predstavljanje nove kolekcije u Beogradu Predstavljanje nove kolekcije u Beogradu

Razgovarala Mila Bulimbašić

Nedavno je u prisnoj atmosferi rezidencije švajcarskog ambasadora u Beogradu Žan-Danijela Ruša organizovano, ekskluzivno za naše tržište, predstavljanje nove kolekcije Longines DolceVita.

Tom događaju prisustvovao je Valter fon Kenel, predsednik kompanije Longines, koji se na njenom čelu nalazi još od 1988. godine. On je predstavio istoriju i nasleđe ovog brenda kao i kolekciju DolceVita inspirisanu italijanskim stilom života. Nove modele odlikuju blago zaobljene linije, a ukrašavaju ih elegantni dijamanti.

Gospodin fon Kenel je dao ekskluzivan intervju za Satove i nakit, koji ovde donosimo skraćeno, a u celosti ćete moći da ga pročitate u novom broju časopisa.

Drago mi je što se opet srećemo. Da li je ovo vaša prva poseta Beogradu?
- Ne. Prvi put sam boravio ovde pre 35 ili 37 godina, ne sećam se tačno. Ranije kad sam dolazio, nisam bio direktor Longinesa, bio sam zadužen za istočnoevropske zemlje, prvo u sklopu Longinesa, a kasnije kao predstavnik Swatch grupe. Prilično vremena je prošlo, sve se promenilo.

Ovde ste da biste predstavili žensku kolekciju satova DolceVita. Žene su vrlo važne za Longines?
- Žene su uvek važne muškarcima.

Naravno. Ali i za brend?
- Na ovo pitanje se može odgovoriti na više načina. Mi smo jedan od retkih brendova kod kojih je udeo prodaje ženskih satova nešto veći od 50 posto. To znači da s jedne strane svi osnovni modeli - Master Collection, Presence, Flagship, La Grande, Conquest Classic – u startu imaju dve veličine, najčešće kinesku (za kinesko tržište), koja je nešto manja i samim tim pogodna i za muškarce i za žene, i evropsku (za evropsko tržište), s dva najveća modela za muškarce, čime pružamo kupcima dobar početni izbor.

S druge strane, nudimo četiri ekskluzivno ženske kolekcije satova; to su DolceVita, predstavljena 1997, čiju smo originalnu seriju do kraja 2015. prodali u 1.400.000 primeraka, a ove godine započinjemo novu seriju koju prvi put predstavljamo ovde u Beogradu, zatim PrimaLuna, koja, kao i DolceVita, ima četiri veličine, Symphonette, u okviru koje smo za korejsko tržište izradili naš najmanji sat prečnika samo 13 milimetara, te dva isključivo ženska modela u sklopu naše kolekcije Equestrian, koja je inspirisana konjičkim motivima. Da, žene su važni kupci Longinesa.

Vrlo pažljivo birate i ambasadore brenda.
- Da. Danas su s nama Ajšvarija Raj, Kejt Vinslet i Či Ling Lin. Što se tiče naših sportskih ambasadorki, tu su, između ostalih, ruska gimnastičarka Jana Kudrjavceva i, naravno, Štefi Graf. Od ambasadora tu su na primer Agasi, Simon Bejker, s kojim sam se nedavno susreo u Hongkongu, i kineska zvezda Edi Peng.

Da li ste vi lično uključeni u izbor novih ambasadora?
- Naravno, ja sam šef!

Koji su kriterijumi? Zašto ste izabrali, recimo, Kejt Vinslet?
- Mi inače biramo regionalne zvezde. Zapravo, upravljamo se prema afinitetima kupaca pa biramo lokalna lica koja oni poznaju. To je izuzetno bitno za Kinu jer nam na nju otpada više od 50 posto prodaje. Kejt je, s druge strane, svetski poznata, zbog Titanika je slavna i u Kini, a pored toga ima i dobar imidž i ime, elegantna je i pristupačna. Kejt je na neki način oličenje celog našeg koncepta.

Ostatak pročitajte u novom broju časopisa Satovi i nakit koji izlazi u maju.


OSTALI INTERVJUI

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 700 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1690 dinara.