x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Pametni satovi nisu pravi satovi INTERVJU

Pametni satovi nisu pravi satovi

Legendarni CEO Paneraija ekskluzivno za naš časopis govori o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti čuvenog brenda.

OBJAVLJENO: 28.10.2016

» Podeli na Facebooku


Razgovarala Mila Bulimbašić

Anđelo Bonati je legenda u svetu vrhunskog časovničarstva. Satni veteran, zaljubljenik u satove, ali pre svega i iznad svega u Panerai. Bonati je CEO Officine Panerai i čovek zaslužan za ogroman i munjevit uspeh ovog brenda. Došao je na čelo Paneraija 1997, kad ga je kupila Vendome grupa, i od tada je zaslužan za svaki i najmanji detalj vezan za brend. S Anđelom Bonatijem sam razgovarala u Antibu, za vreme ovogodišnje regate klasičnih jedrilica koju, naravno, u potpunosti organizuje i podržava Panerai.

Kako su se povezali Panerai i jedrenje?
- Tražili smo nešto prikladno za brend, nešto što će odgovarati Paneraiju; i onda smo shvatili da svaki brend sponzoriše neki sport, ali klasično jedrenje niko. To mi je bilo vrlo zanimljivo, jer upravo taj sport nosi mnogo pozitivnih stvari koje se mogu lako povezati s našim brendom.

Da li je dizajn klasičnih jedrilica u bilo kom smislu uticao na vas, na primer, kod dizajna novih modela?
- Sigurno, na primer bronza, koja je po mom mišljenju jedinstven materijal, a koju smo koristili i kod novog modela Panerai Luminor Regatta. Taj model je istovremeno vrlo jednostavan i izuzetno komplikovan, jer ima, na primer, dvesta pedeset komponenti, ali opet je napravljen tako da je vrlo jednostavan za korišćenje. Bilo nam je potrebno šest godina da dovršimo ovaj mehanizam, i to je najbolji primer uticaja klasičnih jedrilica na naše satove. Naravno, i more je prilično uticalo na naš brend, a to je primetno u gotovo svim modelima.

Upravo završavate novu manufakturu, šta ste sebi postavili kao sledeći cilj?
- Nova manufaktura nam je najvažnija, jer bez manufakture niste ništa, samo običan privatan brend. Zato smo, čim smo uočili potencijale ovog brenda, počeli da radimo i na tome. Danas imamo dvadesetak kalibara, sposobni smo da proizvedemo mehanizam i sa svim tim i s novom manufakturom možemo već sutra da se osamostalimo.

Da li je manufaktura potpuno gotova?
- Da, i u njoj još imamo prostora za rast.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 18, zima 2015.

OSTALI INTERVJUI

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 700 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1690 dinara.