x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

IWC: Naši satovi moraju da budu prelepi i da imaju priču INTERVJU

IWC: Naši satovi moraju da budu prelepi i da imaju priču

Kristof Grajnger-Her, CEO IWC-a, najbolji je primer kako izgled može da vara.

OBJAVLJENO: 10.10.2020

» Podeli na Facebooku


Kristof Grajnger-Her, CEO IWC-a, najbolji je primer kako izgled može da vara. Jer, kad vidite mlađanog i zgodnog Kristofa kako opušteno razgovara na SIHH-u s brojnim zaljubljenicima u ovaj brend, na prvi pogled biste pomislili da je u pitanju neki ambasador ili maneken koji samo trenutno na ruci nosi najnoviji model, proizveden u modernoj manufakturi u Šafhauzenu. 
 
 
IWC ste preuzeli u proleće prošle godine, zanima me, pre svega, kako je teklo samo preuzimanje i šta se sve dogodilo od tada?
- Samo preuzimanje je teklo vrlo glatko, s jasnim fokusom na kontinuitet. Tokom poslednjih deset godina vrlo sam intenzivno radio sa svojim prethodnikom na razvijanju brojnih koncepata i strategija koje su dovele do ovog IWC-a kakav je danas. Imao sam sreću da su mi moje poslednje dve pozicije na kojima sam bio u IWC-u, pre nego što sam postao CEO, zapravo dale kompletan uvid u gotovo sve što se događa u kompaniji. Zbog toga na kraju nije bilo nikakvih iznenađenja kad sam preuzeo IWC, tačno sam znao zbog čega sam tu i šta mi je činiti. Naravno, odgovornosti i zadaci u potpunosti su se promenili otkad sam postao CEO, ali definitivno uživam u onom što radim. 
 
Po zanimanju ste arhitekta, da li vam je to i koliko uopšte pomoglo u novom poslu?
- Arhitekte su po definiciji graditelji vizija. Ali, to mogu biti i socijalne vizije, posebno kada je reč o urbanom planiranju, oni izuzetno utiču na to kako ljudi žive i međusobno se odnose u svojim zajednicama. Taj projektni momenat je definitivno prisutan u arhitekturi - mnogo više od odlučivanja da li će neki zid biti beo ili crn.
Mi u IWC-u, kao luksuznom brendu, gradimo snove u koje se naši klijenti zaljubljuju. Kreativni um ima tu prednost kada je reč o oblikovanju i realizaciji tih snova. A uz uspešno vođenje kompanije, mislim da je naš, odnosno moj glavni zadatak upravo da oblikujem te vizije s kojima se naši klijenti mogu identifikovati. 
 
Više u časopisu Satovi i nakit broj 25, leto 2019.


OSTALI INTERVJUI
 • Zenith gradi budućnost švajcarskog časovničarstva INTERVJU

  Zenith gradi budućnost švajcarskog časovničarstva

  O uticaju pandemije na industriju satova, e-prodaji, ikonama i novim kampanjama ove manufakture, ekskluzivno za Satove i nakit, CEO ...

  OBJAVLJENO: 19.01.2021
 • Naši satovi su prava umetnička dela INTERVJU

  Naši satovi su prava umetnička dela

  Vlasnik slavne manufakture Bovet 1822, koja je ove godine odnela Zlatnu kazaljku za sat godine, ekskluzivno za Satove i nakit govori o nagradi, kupovini ...

  OBJAVLJENO: 15.06.2020
 • Omega nije modni brend, ali je u trendu INTERVJU

  Omega nije modni brend, ali je u trendu

  S predsednikom i CEO-om Omege ekskluzivno za Satove i nakit o projektu Orbis, modi i modnim trendovima, kultnim modelima, ambasadorima, Instagramu..... 

  OBJAVLJENO: 14.12.2018

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 700 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1690 dinara.