x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Filip Leopold Mecger INTERVJU

Filip Leopold Mecger

CEO Piageta Filip Leopold Mecger priča o svojih deset godina na čelu ovog luksuznog brenda i planovima za budućnost

 

OBJAVLJENO: 14.05.2015

» Podeli na Facebooku


razgovarala: Mila Bulimbašić-Botteri

Filip Leopold Mecger rođeni je Njujorčanin s francuskim i američkim pasošem, a na čelu Piageta je već deset godina, tačnije, od decembra 1999. godine. U industriji satova prisutan je od 1981, kada je počeo da radi u Cartieru. Posle desetak godina provedenih u Cartieru, nakratko se 1992. pridružio Piagetu, da bi se 1996. ponovo vratio Cartieru kao direktor za azijsko područje. Kada je 1999. ponovo došao u Piaget, ovaj put kao CEO, imao je u malom prstu sve o međunarodnoj trgovini, maloprodaji i distribuciji luksuznih satova i nakita. Pod njegovim vođstvom Piaget je razvio široku mrežu butika u Evropi, učvrstio svoje pozicije u Aziji i SAD, i otvorio novu manufakturu u ženevskom Plan-le-Uatu u kojoj se neguju tradicionalne veštine, ali i razvijaju savremene tehnike rada.

Razgovor sa CEO-om Piageta morali smo ipak da započnemo pitanjem o protekloj kriznoj godini.
- Protekla godina je na kraju ispala mnogo bolja nego što smo predviđali. Zadržali smo čvrste pozicije u Aziji, na Bliskom istoku i u Južnoj Americi, što je ublažilo slabije rezultate koji su zabeleženi u Japanu, Evropi i Severnoj Americi.


Piaget je ove godine postavio novi svetski rekord, s Altiplanom, najtanjim automatskim satom s najtanjim automatskim mehanizmom. Zbog čega ste se na to odlučili?

- Piaget spada u vodeće proizvođače satova, još od 1874, ali naša prava posebnost oduvek su bili izuzetno tanki mehanizmi. Naš novi Altiplano nije samo postigao dva svetska rekorda, on je učvrstio Piaget na mestu stručnjaka za izradu izuzetno tankih, ali i izuzetno elegantnih satova. U Piagetu je tehnika uvek u službi dizajna.


Već ste celu deceniju na čelu Piageta, kako vidite taj period?
- Bio je to sjajan period rasta na području luksuza generalno govoreći, ali i posebno za Piaget. Naporno smo radili da bismo ponovo stavili časovničarstvo u središte našeg brenda, a istovremeno smo mnogo investirali u naše manufakture u Ženevi i La Kote-o-Fe. Trudili smo se da ostanemo maksimalno kreativni, što smo pokazali na najbolji način u našim nakitnim satovima, kao što su Magic Hours i Twice. Najvažnije od svega, zadržali smo ekskluzivnost i jedinstvenost Piageta. I u narednoj deceniji nastavićemo da ulažemo u izradu najkvalitetnijih mogućih proizvoda i da održavamo ravnotežu u tome da i dalje budemo sjajni časovničari i proizvođači nakita.


Više u časopisu Satovi i nakit broj 8, godina IV, zima 2010.

 


OSTALI INTERVJUI
 • IWC: Naši satovi moraju da budu prelepi i da imaju priču INTERVJU

  IWC: Naši satovi moraju da budu prelepi i da imaju priču

  Kristof Grajnger-Her, CEO IWC-a, najbolji je primer kako izgled može da vara.

  OBJAVLJENO: 23.07.2019
 • Naši satovi su prava umetnička dela INTERVJU

  Naši satovi su prava umetnička dela

  Vlasnik slavne manufakture Bovet 1822, koja je ove godine odnela Zlatnu kazaljku za sat godine, ekskluzivno za Satove i nakit govori o nagradi, kupovini ...

  OBJAVLJENO: 20.12.2018
 • Omega nije modni brend, ali je u trendu INTERVJU

  Omega nije modni brend, ali je u trendu

  S predsednikom i CEO-om Omege ekskluzivno za Satove i nakit o projektu Orbis, modi i modnim trendovima, kultnim modelima, ambasadorima, Instagramu..... 

  OBJAVLJENO: 14.12.2018
 • Kćerki bih poklonila Constellation INTERVJU

  Kćerki bih poklonila Constellation

  O kvalitetu satova, modi, časovnicima kao modnim detaljima, Omegi i njenim najvažnijim modelima, Constellationu i Ladymaticu, ambasadorskoj porodici i ...

  OBJAVLJENO: 17.10.2018

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.