x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Aldo Magada INTERVJU

Aldo Magada

CEO poznate manufakture ekskluzivno za naš časopis govori o svojim planovima za ovaj ugledni brend.

OBJAVLJENO: 20.05.2016

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Zenithov mehanizam Academy Georges Favre-Jacot El Primero Stratos Spindrift

Razgovarala Mila Bulimbašić

Nasledivši Žan-Frederika Difura, koji je otišao u Rolex, Aldo Magada je prošle godine preuzeo Zenith. Ovaj izuzetno simpatični 56-godišnjak dobro je poznat u časovničarskom svetu, jer je dosad imao vodeće pozicije u brendovima poput Piageta, Breitlinga i Omege. Iako stiže iz Biveove škole, Magada je izuzetno samosvojna i posebna ličnost, pomalo neobična za izvršne direktore u visokom švajcarskom časovničarstvu. U svakom slučaju, promena na čelu Zenitha.

Prvi put ste na samom čelu nekog vodećeg časovničarskog brenda. Kakav je osećaj?
- Naravno da sam u prvom redu bio izuzetno ponosan. Ova kompanija je možda mala, kada govorimo o brojkama, ali ima izuzetnu reputaciju. Žan-Klod Bive mi je ponudio ovaj posao u prvom redu zbog toga što smo se jako dobro upoznali u prethodnih dvadeset godina. A, pored toga, bio mu je potreban čovek koji zna apsolutno sve o ovom poslu. A ja sam taj, zbog toga što sam tokom karijere bio zadužen za proizvode, marketing i prodaju.

Šta ste doneli u Zenith, za razliku od Žan-Frederika Difura, koji je ovaj brend zaista sjajno vodio?
- Žan-Frederik i ja smo prijatelji, pa ovde ne mogu biti objektivan, jer kad volim ljude, onda ih jednostavno volim, ali činjenica je da se Žan-Frederik i ja razlikujemo. On je na sjajan način postavio temelje, a moj zadatak je da odem dalje, da pojednostavim, klasifikujem sve skupa. To je samo sledeći korak, nema mnogo razlika, samo idemo napred. Jer, kad ste kao brend stari sto pedeset godina, možete samo ići napred.

Možda da ipak budemo malo konkretniji o planovima?
- Pojednostavićemo kolekcije, na primer naravno da ćemo imati liniju El Primero, ali svi će modeli biti hronografi. Linija Captain će imati samo mehanizme Elite. Jer, mi smo manufaktura, i to ćemo naravno i ostati. To znači da proizvodimo mehanizme Elite, i na to ćemo staviti naglasak. Mislim da jednostavno moramo raditi više na tome da potrošači budu svesni da smo manufaktura, a to je, čini mi se, dosad bilo donekle potcenjeno.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 17, leto 2015.


OSTALI INTERVJUI

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 700 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1690 dinara.