x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Rolex proslavio 40 godina kao službeni merilac vremena na US Openu DOGAĐAJI

Rolex proslavio 40 godina kao službeni merilac vremena na US Openu

Otvoreno prvenstvo SAD (US Open) u golfu vratilo se u istorijski golf klub Winged Foot u Mimeroneku u Njujorku od 17. do 20. septembra. Upravo će se na toj lokaciji obeležiti 40 godina Rolexa kao službenog merioca vremena na ovom takmičenju, navodi se u saopštenju za medije iz Rolexa.

OBJAVLJENO: 21.09.2020

» Podeli na Facebooku


Otvoreno prvenstvo SAD (US Open) u golfu vratilo se u istorijski golf klub Winged Foot u Mimeroneku u Njujorku od 17. do 20. septembra. Upravo će se na toj lokaciji obeležiti 40 godina Rolexa kao službenog merioca vremena na ovom takmičenju, navodi se u saopštenju za medije iz Rolexa. Veza između Rolexa i golfa traje već dugih pedeset godina.

Partnerstvo je osnovano pionirskim sporazumom 1967. godine kada je Arnold Palmer, kome su se pridružili njegovi veliki prijatelji i suparnici Džek Niklaus i Gari Plejer (velika trojka), postao prvi golf testimonee Rolexa.

Među najpoznatije Rolex testimonees spadaju:
 
Fil Mikelson, koji dvadeset deveti put nastupa na ovom takmičenju, i ako pobedi, postaće šesti čovek koji je osvojio sve četiri velike nagrade.
 
Tajger Vuds, najuspešniji golfer svoje generacije, osvojio je petnaest glavnih naslova od 1997, uključujući i US Open tri puta (2000, 2002, 2008).


Još jedan Rolex testimonee je Džon Ram, trenutno drugi najbolji svetski golfer.


Među ostalim Rolex testimonees koji se takmiče na ovogodišnjem US Openu i koji su osvajali velike nagrade, nalaze se Australijanci Džejson Deja i Adam Skot, prvak 2015. Džordan Spit, te Džastin Tomas koji je uživao u izuzetnoj sezoni 2020. godine s tri pobede na PGA Toursu.
 
Foto/izvor: Rolex
 


OSTALI DOGAĐAJI

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 700 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1690 dinara.