x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Rolex, Patek Philippe, Chanel, Chopard i Tudor napustili Baselworld DOGAĐAJI

Rolex, Patek Philippe, Chanel, Chopard i Tudor napustili Baselworld

Čini se da nastojanja organizatora Baselworlda, tradicionalnog i najvećeg sajma satova na svetu, da spase svoju manifestaciju nisu urodila plodom, a nakon najnovije vesti sasvim je jasno da je Baselworld bivši sajam.

OBJAVLJENO: 15.04.2020

» Podeli na Facebooku


Posle otkaza brojnih slavnih brendova koji su godinama nosili Baselworld juče je stiglo  zajedničko saopštenje kojim su Rolex, Patek Philippe, Chanel, Chopard i Tudor objavili da i oni odlaze s ovog sajma.
 
Navodno je do razlaza došlo zbog loše komunikacije između sajma i brendova s kojima nije dogovoren ni novi termin održavanja Baselworlda u januaru 2021. godine.
 
Stoga će se ovih pet brendova verovatno pridružiti sledećem Watches and Wondersu, to jest bivšem SIHH-u, koji treba da se održi u aprilu 2021. godine u Ženevi.
 
Reakcija Bazela na ovo otkazivanje nije bila nimalo ljubazna pa su tako naposletku bez rukavica odgovorili brendovima kako su oni vrlo dobro znali za pomeranje termina i da je sve napravljeno u dogovoru s njima.
 
Kakogod se završila nesrećna bazelska priča, sve je jasnije da je virusna kriza samo dokrajčila već načeto tržište satova i da je pitanje hoće li se ono ovoga puta ikako oporaviti.
 
Mi ćemo to svakako pratiti, a vi pratite nas.
 


OSTALI DOGAĐAJI

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 700 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1690 dinara.